ny_printer_canon

Kolme seikkaa, joiden perusteella tarvitset uuden tulostimen

Milloin on aika vaihtaa vanha tulostin uuteen ja vikkelään malliin? Selvitimme, mitä tulostimen vaihtajan on hyvä tietää.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Tulostimen vaihto saattaa olla edessä, jos tulostusjälki on huonoa eikä huolto tuo parannusta. Uusien tulostimen ominaisuuksiin kuuluu aikaisempaa parempi jälki niin kuvissa kuin tekstissä. Lisäksi uusissa tulostimissa on mallista riippuen käytännöllisiä toimintoja, kuten esimerkiksi mobiilitulostus ja etätulostus.

Seuraavat kolme seikkaa ovat selviä merkkejä siitä, että tulostin on tullut elinkaarensa päähän.

Tulostinohjelmisto: Laite ei enää toimi halutulla tavalla, vaan tulostaminen takkuilee tämän tästä. Siinä vaiheessa, kun päivität tietokoneen Windows 10 -järjestelmään, tulostin ei enää suostukaan asentumaan, koska laite on katsottu niin vanhaksi, ettei sille enää ole vaivauduttu tekemään yhteensopivaa ohjainohjelmistoa.

Paperinsyöttö: Jos paperinsyöttö ei toimi kunnolla, vaan syntyy tukoksia, kun paperi menee vinoon paperiradalla, syynä voi olla kuluneet ohjausrullat ja muut paperinsyöttöä ohjaavat osat. Osia voi löytyä huoltoliikkeestä, jos laite ei ole kovin vanha, mutta todennäköisintä on, ettei vanhaan kotitulostimeen saa varaosia. Lisäksi korjaus voi tulla yllättävän kalliiksi.

Tarvikemuste ei toimi: Vastaavasti voi käydä niin, että vanhaan tulostimeen ei enää saa alkuperäisiä musteita, vaan ainoastaan tarvikemusteita. Silloin varsinkin lasertulostimen kohdalla voi käydä niin, että tulostimen sivulaskuri menee sekaisin. Kun laskuri ei tunnista tarvikekasettia, laskuri ei osaa enää ilmoittaa musteen vähyydestä. Todennäköisesti värilaserin kanssa käy niin, että se suostuu enää tulostamaan vain mustaa, ja sitäkin vain rajallisen ajan.

Musteet niin mustesuihkuihin kuin lasereihin ovat kalliita. Halvimmissa mustesuihkumalleissa musteet tulevat kalliimmiksi kuin uusi tulostin, jonka mukana tulee ns. esiasennusmusteet. Nämä patruunat sisältävät kuitenkin vain vähän mustetta, joten välttämättä tulostinta ei kananata heittää roskiin, vaan siihen voi hankkia täydennyspatruunat, joissa mustetta on enemmän.

Halpa laser voi puolestaan tulla kalliiksi, jos siihen pitää mustekasettien lisäksi vaihtaa myös rumpuyksikkö.

Lue KotiMikron artikkelista, kuinka pistät mustepatruunat pihistyslinjalle.

Ehkä sinua kiinnostaa...