Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kolme seikkaa, joiden perusteella tarvitset uuden tulostimen

Milloin on aika vaihtaa vanha tulostin uuteen ja vikkelään malliin? Selvitimme, mitä tulostimen vaihtajan on hyvä tietää.

Tulostimen vaihto saattaa olla edessä, jos tulostusjälki on huonoa eikä huolto tuo parannusta. Uusien tulostimen ominaisuuksiin kuuluu aikaisempaa parempi jälki niin kuvissa kuin tekstissä. Lisäksi uusissa tulostimissa on mallista riippuen käytännöllisiä toimintoja, kuten esimerkiksi mobiilitulostus ja etätulostus.

Seuraavat kolme seikkaa ovat selviä merkkejä siitä, että tulostin on tullut elinkaarensa päähän.


Tulostinohjelmisto: Laite ei enää toimi halutulla tavalla, vaan tulostaminen takkuilee tämän tästä. Siinä vaiheessa, kun päivität tietokoneen Windows 10 -järjestelmään, tulostin ei enää suostukaan asentumaan, koska laite on katsottu niin vanhaksi, ettei sille enää ole vaivauduttu tekemään yhteensopivaa ohjainohjelmistoa.

Paperinsyöttö: Jos paperinsyöttö ei toimi kunnolla, vaan syntyy tukoksia, kun paperi menee vinoon paperiradalla, syynä voi olla kuluneet ohjausrullat ja muut paperinsyöttöä ohjaavat osat. Osia voi löytyä huoltoliikkeestä, jos laite ei ole kovin vanha, mutta todennäköisintä on, ettei vanhaan kotitulostimeen saa varaosia. Lisäksi korjaus voi tulla yllättävän kalliiksi.

Tarvikemuste ei toimi: Vastaavasti voi käydä niin, että vanhaan tulostimeen ei enää saa alkuperäisiä musteita, vaan ainoastaan tarvikemusteita. Silloin varsinkin lasertulostimen kohdalla voi käydä niin, että tulostimen sivulaskuri menee sekaisin. Kun laskuri ei tunnista tarvikekasettia, laskuri ei osaa enää ilmoittaa musteen vähyydestä. Todennäköisesti värilaserin kanssa käy niin, että se suostuu enää tulostamaan vain mustaa, ja sitäkin vain rajallisen ajan.

Musteet niin mustesuihkuihin kuin lasereihin ovat kalliita. Halvimmissa mustesuihkumalleissa musteet tulevat kalliimmiksi kuin uusi tulostin, jonka mukana tulee ns. esiasennusmusteet. Nämä patruunat sisältävät kuitenkin vain vähän mustetta, joten välttämättä tulostinta ei kananata heittää roskiin, vaan siihen voi hankkia täydennyspatruunat, joissa mustetta on enemmän.

Halpa laser voi puolestaan tulla kalliiksi, jos siihen pitää mustekasettien lisäksi vaihtaa myös rumpuyksikkö.


Lue KotiMikron artikkelista, kuinka pistät mustepatruunat pihistyslinjalle.



TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Monitaiturit vertailussa

VIPVIPMonitaiturit vertailussa

Suurtesti: Langattomat monitoimilaitteet vertailussa.

Lue lisää

Mustesuihku vai laser?

Mustesuihku vai laser?

Tulostimen valinnassa kannattaa miettiä, mitä tulostaa ja kuinka paljon.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tulostajan säästövinkit

VIPVIPTulostajan säästövinkit

Näillä kolmella vinkillä parannat patruunoiden hyötysuhdetta.

Lue lisää

Nyeste

Tulostajan säästövinkit

Näillä kolmella vinkillä parannat patruunoiden hyötysuhdetta.

Lue lisää

Mustesuihku vai laser?

Tulostimen valinnassa kannattaa miettiä, mitä tulostaa ja kuinka paljon.

Lue lisää

Uusiako tulostin?

Selvitimme, milloin on aika vaihtaa vanha tulostin uuteen ja vikkelään malliin.

Lue lisää