Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Päivitä tallennustila

Vanha kone voi saada yllättävän paljon lisää puhtia, jos kiintolevyn tilalle vaihtaa ssd-aseman. Vaihto ei vaadi teknikon tutkintoa, eikä ohjelmiakaan tarvitse asentaa uudestaan.

Kirjaudu ensin sivustoon, lataa sitten tiedosto napsauttamalla linkkiä.

Tietokoneeseen voi vaihtaa tilavamman kiintolevyn, jos tallennustilasta on puutetta. Toinen vaihtoehto on käyttää tiedostoille ulkoista tallennustilaa tai vaikka pilveä, ja vaihtaa vanhan kiintolevyn tilalle nykyaikainen ssd-asema. Sen tallennuskapasiteetti on vielä vaatimaton verrattuna kiintolevyihin, mutta ssd-asema riittää käyttöjärjestelmälle ja ohjelmille. Tiedostoja varten voi tarvittaessa käyttää toista asemaa.

Ssd-aseman avulla saa huikeasti lisää vauhtia vähän vanhempaankin tietokoneeseen. Kannettavaan ssd tuo suorituskyvyn lisäksi toimintavarmuutta, sillä ssd ei mekaanisen kiintolevyn tavoin ole herkkä tönäisyille eikä tärähdyksille. Ssd säästää myös akkua, sillä se lämpiää vähemmän kuin kiintolevy eikä vaadi yhtä tehokasta tuuletusta. Lisäksi akkutehoa säästyy, kun kannettavasta voi ottaa aikaisemman mekaanisen levyn tärähdyksensuojan pois käytöstä.

Oheisessa artikkelissa kerrotaan, mitä kiintolevyn päivittäjä tarvitsee ja kuinka päivitys tehdään. Esimerkkiohjelmana olevalla DriveClonella voi kloonata vanhan levyn ja siirtää sen kopiona uudelle levylle, jolloin Windowsia, muita ohjelmia ja omia tiedostoja ei tarvitse asentaa ja siirtää erikseen vaan kaikki hoituu kerralla.

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Tällainen oli Windows 3.1

Tällainen oli Windows 3.1

Tee nostalgiatrippi muinaiseen Windows-järjestelmään.

Lue lisää

Testaa suorittimesi nopeus

Testaa suorittimesi nopeus

Tietokoneen suorittimella on suuri merkitys tietokoneen suorituskyvylle. Tee oman suorittimesi mallinimellä testi ja katso, kuinka suoritin pärjää vertailussa.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Kytke toinen näyttö tietokoneeseen

VIPVIPKytke toinen näyttö tietokoneeseen

Kasvata työpöytääsi ja asenna tietokoneeseesi toinen näyttö.

Lue lisää

Nyeste

Löydä netin parhaat tarjoukset

Viisas ostaja pitää päänsä kylmänä uusien laitemallien saapuessa markkinoille.

Lue lisää

Vertailussa varavirtalähteet

Taskukokoisen virtapankin avulla mobiililaitteen saa tarvittaessa elvytettyä toimintakuntoon.

Lue lisää

FBI ohitti iPhonen suojat

Apple tehostaa iPhonen suojausta FBI:n murtauduttua rikollisen puhelimeen.

Lue lisää