skaerme_komfi_162012

Tilava työpöytä pikkurahalla

Edullisimpien 24-tuumaisten näyttöjen hintataso on pudonnut parin sadan euron tuntumaan. Selvitimme, ovatko markkinoiden huokeimmat mallit hintansa arvoisia.

perjantai 9. marraskuuta 2012

Näyttöjen hintataso on laskenut selvästi vauhdikkaammin kuin useimpien muiden oheislaitteiden. Samalla tekniikan kehittyminen on tuonut mukanaan merkittäviä parannuksia niin laitteiden kuvanlaatuun kuin muihinkin ominaisuuksiin.

Tämänkertaiseen vertailuun valikoitui kuusi 24-tuumaista mallia, joiden hinnat sijoittuvat kahden sadan euron molemmin puolin. Lähes kaikkien laitteiden kuvanlaatu osoittautui houkuttelevan huokeasta hinnasta huolimatta vähintäänkin kohtalaisen hyväksi. Joukosta erottui vain yksi malli, jonka väritoisto oli selvästi muita vaatimattomampi.

Edullisen hintaluokan tuomat rajoitukset näkyvät selvimmin näyttöjen varustelutasossa. Etenkin jalustojen säätömahdollisuudet ovat monissa tapauk sissa lähes olemattomat. Tyypillisin varustelu sisältää yhdysrakenteiset kaiuttimet ja yleisimmin käytetyt kuvaliitännät. Ominaisuuksista voi myös joutua tinkimään. Esimerkiksi testin ergonomisimmalla jalustalla varustetusta Viewsonicista puuttuu joukon ainoana mallina hdmi-liiitäntä.

Ehkä sinua kiinnostaa...