Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Me luemme paljon, mutta käytämme siihen vähän rahaa

Englantilainen sähkökirjojen ja muun kulutuselektroniikan pioneeri Elonex International teki nettikyselyn, jonka mukaan suomalaiset lukevat paljon, mutta käyttävät siihen vähän rahaa.

Lokakuussa 2010 tehdyssä kyselyssä selvitettiin monia kirjojen lukemiseen ja hankkimiseen liittyviä kysymyksiä. Nettikyselyyn saatiin 881 eri vastausta. Melkein puolet (48 %) vastaajista lukee kirjoja päivittäin tai viikoittain. Kuukausittain kirjoja sanoi lukevansa kolmannes vastaajista.

Yli puolet (52 %) lukijoista lukee kirjaa 30 - 60 minuuttia kerrallaan, neljännes lukee alle puoli tuntia ja viidennes lukee yli tunnin kerrallaan. Kaikista vastaajista 37 prosenttia sanoo lukevansa enemmän kuin 15 kirjaa vuodessa eli useamman kuin yhden kirjan kuukaudessa. Näistä vastaajista melkein puolet lukee yli 30 kirjaa vuodessa.

Rahaa kirjoihin käytetään kuitenkin yllättävän vähän, sillä peräti 65 prosenttia vastaajista väitti kuluttavansa lukemiseen alle 10 euroa kuukaudessa. Kysyttäessä mikä olisi vastaajien mielestä ladattavan e-kirjan keskimäärin sopiva ja reilu hinta, niin peräti 79 prosenttia vastaajista sanoo sen olevan alle 10 euroa.

Sähköiset lukulaitteet ovat harvoille vielä tuttuja, sillä vain 5 prosenttia vastaajista sanoo joskus lukeneensa kirjan erillisen lukulaitteen avulla. Sähköiset lukulaitteet kuitenkin kiinnostavat monia ja 40 prosenttia vastaajista uskookin, että he lukisivat kirjoja enemmän jos voisivat hankkia ne internetistä ja lukea niitä yhdellä helppokäyttöisellä lukulaitteella.

Elonex ebook -lukulaitteet ovat yhteensopivia kaikkien tänä syksynä avattavien suomalaisten e-kirjakauppojen kanssa. Lisäksi laitteet ovat yhteensopivia lukemattomien ilmaispalvelujen kanssa.

Elonex-lukulaitteet ovat esittelyssä Akateemisen kirjakaupan osastolla Helsingin Kirjamessuilla 28.-31. lokakuuta 2010. Laitteet ovat myös ennakkotilattavissa ja lukulaitteeseen saa messujen ajan veloituksetta suojataskun (arvo 19,90€).TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Tällainen oli Windows 3.1

Tällainen oli Windows 3.1

Tee nostalgiatrippi muinaiseen Windows-järjestelmään.

Lue lisää

Testaa suorittimesi nopeus

Testaa suorittimesi nopeus

Tietokoneen suorittimella on suuri merkitys tietokoneen suorituskyvylle. Tee oman suorittimesi mallinimellä testi ja katso, kuinka suoritin pärjää vertailussa.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Paneeli vauhtipeleihin

VIPVIPPaneeli vauhtipeleihin

Hyvä näyttö, jota tosin voi suositella vain paljon tieto­konepelejä pelaaville.

Lue lisää

Nyeste

Löydä netin parhaat tarjoukset

Viisas ostaja pitää päänsä kylmänä uusien laitemallien saapuessa markkinoille.

Lue lisää

Vertailussa varavirtalähteet

Taskukokoisen virtapankin avulla mobiililaitteen saa tarvittaessa elvytettyä toimintakuntoon.

Lue lisää

FBI ohitti iPhonen suojat

Apple tehostaa iPhonen suojausta FBI:n murtauduttua rikollisen puhelimeen.

Lue lisää