Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


12 miljoonaa kuvaa kiintolevylle

Seagaten 60 TB:n SSD-kiintolevy on neljä kertaa tähänastista suurinta suurempi.

Nörteille tiedoksi, että näinä päivinä pidetään Kaliforniassa Flash Memory Summit eli flash-muistikonferenssi. Ohjelmassa on mm. virheenkorjausluentoja sekä flash-muistiarkkitehtuurikeskusteluja. Mielenkiintoisempaa tulee kuitenkin, kun valmistajat marssittavat esiin uusimmat tuotteensa

Esimerkiksi Seagate esitteli 60 teratavun SSD-kiintolevyn – siis 60000 gigatavua, mihin mahtuu siis kaksi miljoonaa peilijärjestelmäkameran raakatiedostoa, 12 miljoonaa parhaan laadun jpg-kuvaa tai 12000 dvd-videota. Se lyö entisen ennätyksen nelinkertaisesti.

Tätä hirviötä ei kuitenkaan voi asentaa saman tien kotitietokoneelle. Seagate olettaa Business Wiren mukaan, että kiintolevy tulee saataville vuoden 2017 kuluessa, ja sen kohdemarkkina ovat datakeskukset.

Kallista hupia?

SSD-levyillä ei, päinvastoin kuin muilla levyillä, ole liikkuvia osia, minkä vuoksi ne ovat kestäviä ja äänettömiä. Myös tiedonsiirtonopeus on paljon suurempi.

Vaikka Seagate väittää, että kiintolevyn tilakustannus on alhaisin koskaan, ei hintaa tee mieli ajatella. Suurimmat nykyään kaupasta saatavat SSD-levyt ovat tilavuudeltaan kolmen teratavun luokkaa, ja hintaa on 1400 euron korvilla.

Kuten Seagate yllä olevassa kuvassa kertoo Twitterissä, päästään petatavun kapasiteettiin – siis miljardin megatavun kapasiteettiin – hankkimalla vain vaivaiset 17 tällaista kiintolevyä. Jos tarvetta ilmenee.

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
SSD kiintolevy 12 miljoonalle valokuvalle

SSD kiintolevy 12 miljoonalle valokuvalle

Seagate tuo markkinoille 60 TB:n SSD-kiintolevyn, mutta vielä ei kannata iloita.

Lue lisää

Verkkolevy pilvellä

Verkkolevy pilvellä

Zyxelin uusi verkkokiintolevy yhdistää digitaalisen kodin mediatoiminnot ja pilvipalvelut. Tiedostoja voi käsitellä myös älypuhelimella.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Ulkoiset kiintolevyt testissä

VIPVIPUlkoiset kiintolevyt testissä

Ulkoinen kiintolevy tarjoaa varmuuskopioiden lisäksi tilaa myös mediakokoelmille. Otimme vertailuun kahdeksan tilavaa ulkoista asemaa.

Lue lisää

Nyeste

SSD kiintolevy 12 miljoonalle valokuvalle

Seagate tuo markkinoille 60 TB:n SSD-kiintolevyn, mutta vielä ei kannata iloita.

Lue lisää

Vertailussa ulkoiset ssd-levyt

Suurtesti: Otimme vertailuun viisi kevyttä, kestävää ja kompaktia ssd-asemaa.

Lue lisää

Eheytä kiintolevy

Eheytys kokoaa pirstoutuneet tiedostojen kappaleet takaisin yhtenäisiksi tiedostoiksi.

Lue lisää