Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Yli 900 miljoonaa Android-laitetta vaarassa

Tietoturvayhtiö Check Pointin löytämät neljä uutta Android-laitteiden QuadRooter-haavoittuvuutta tarjoavat hyökkääjille mahdollisuuden laitteiden hallintaan ja pääsyn arkaluontoisiin tietoihin.

Tietoturvayhtiö Check Point Software Technologies Ltd:n tutkijat julkistivat Def Con 24 -tapahtumassa Las Vegasissa http://blog.checkpoint.com/2016/08/07/quadrooter/ target=_blank>neljä uutta haavoittuvuutta, jotka koskevat yli 900 miljoonaa Android-laitetta.

Check Pointin johtava mobiiliturvallisuuden tutkija Adam Donenfeld paljasti neljä haavoittuvuutta, jotka koskevat Qualcommin piirisarjaa käyttäviä Android-laitteita. Qualcomm on maailman suurin LTE-piirisarjojen valmistaja, joka vastaa 65 prosentista Android-laitteiden LTE-modeemeista.

Check Point antoi haavoittuvuuksille yhteiseksi nimeksi QuadRooter. Hyväksikäytettynä haavoittuvuus voi tarjota hyökkääjälle tilaisuuden koko laitteen hallintaan ja rajoittamattoman pääsyn arkaluontoiseen dataan. Hyökkääjä voi myös tallentaa laitteen näppäilyt, seurata GPS-dataa tai nauhoittaa ääntä ja videota.

Haavoittuvuus löydettiin Qualcommin piirisarjan ajureista. Hyökkääjä voi käyttää tietoturva-aukkoa hyväksi haittaohjelmalla, joka ei tarvitse käyttäjältä erikseen lupaa eri toimintojen suorittamiseksi. 900 miljoonan vaarassa olevan laitteen joukossa ovat myös nämä laitteet:

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge
Sony Xperia Z Ultra
Google Nexus 5X, 6 & 6P
HTC One M9 & HTC 10
LG G4, G5 & V10
Motorola Moto X
OnePlus One, 2 & 3
BlackBerry Priv
Blackphone 1 & 2

Koska ohjelmistoajurit ovat valmiiksi asennettu laitteisiin, voi haavoittuvuuden korjata vain asentamalla laitevalmistajan päivityksen. Laitevalmistajat taas voivat tarjota korjaavan päivityksen vasta saatuaan Qualcommilta korjatun ajuripaketin.

Check Point on julkaissut QuadRooter Scanner -sovelluksen, joka on saatavilla Google Play -kaupasta. Sen avulla käyttäjät voivat kokeilla, onko oma laite mahdollisesti varassa. Linkki sovellukseen löytyy myös Check Pointin blogista.


Sovellus näyttää, jos laitteessa on QuadRooter-haavoittuvuus. Päivitykset tullevat nopeasti kaikkiin uhanalaisiin laitteisiin.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Käytä pienoisohjelmia

Käytä pienoisohjelmia

Pienohjelma tuo ajantasaista tietoa mobiililaitteen aloitusnäytölle.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Erinomainen näyttötietokone

VIPVIPErinomainen näyttötietokone

Samsungin näyttötietokoneella on ilo työskennellä, mutta laite on turhan kallis.

Lue lisää

3 mainiota Android-sovellusta

3 mainiota Android-sovellusta

Kolme Android-sovellusta, joita ilman mobiililaitteesi ei ole täydellinen.

Lue lisää

Nyeste

Käytä pienoisohjelmia

Pienohjelma tuo ajantasaista tietoa mobiililaitteen aloitusnäytölle.

Lue lisää

Laaja Android-haavoittuvuus

QuadRooter-haavoittuvuus uhkaa yli 900 miljoonaa Android-laitetta.

Lue lisää

Android suojaa haitakkeilta

Uusi Android-järjestelmä estää ransomwarea lukitsemasta puhelinta.

Lue lisää