jack

Lähtölaskenta alkoi miniplugille

"Miniplugi? Mikä se on, isi"? Tätä saatetaan kysyä jo parin vuoden kuluttua, jos elektroniikkajätit hylkäävät perinteisen ääniliitännän.

torstai 22. syyskuuta 2016

Apple teki sen, mistä jo etukäteen huhuttiin, ja jätti iPhone 7:stä pois perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän. Nyt puhelimesta kuunnellaan musiikkia joko langattomilla AirPod-korvanapeilla, suoraan Applen lightning-liitäntään istuvilla EarPodeilla tai perinteisillä kuulokkeilla, jotka saa kiinni lightning-liitäntään sovittimen avulla. Mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että samaan aikaan ei voi ladata iPhonea ja kuunnella musiikkia kuulokkeilla.

Vaikuttaakin siltä, että miniplugin matka kohti unholaa on alkanut. Applen MacBook-kannettavien seuraava sukupolvi saattaa jo olla ilman perinteistä kuulokeliitäntää. Apple selvittää jo kuluttajatutkimuksen avulla kuulokeliitännän käyttöä, mikä viittaa siihen, että liitännästä luopumista harkitaan.

Samsung on samalla radalla. Korean jätin kerrotaan harkitsevan tulevia tuotteitaan ilman plugiliitäntää. Saa nähdä johtaako tämä jättien väliseen vääntöön siitä, mitä standardia tulevaisuudessa käytetään. Toivottavasti se ei kuitenkaan johda siihen, että siirtymäkautena kassissa pitää kaiken varalta olla kaksi kaapelia kuulokkeita varten.

> Lue lisää iPhone-asiaa

Ehkä sinua kiinnostaa...