Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Aarrejahdissa gps:n kanssa

Raitista ilmaa, liikuntaa ja hauska päivä joko kaupungissa tai luonnossa – tätä kaikkea tarjoaa geokätkentä. Nykyajan aarrejahtia voi harrastaa käytännössä millä tahansa gps-laitteella.

Lataa artikkeli

Pieniä gps-laitteita löytyy jo likimain joka kodista, sillä sellainen löytyy usein uudesta kännykästä tai vaikkapa autosta. Harva tulee ajatelleeksi, että näppärää tiennäyttäjää voi käyttää muuhunkin kuin kulkureitin etsimiseen. Gps-laitteen kanssa voi nimittäin lähteä nykyaikaiseen aarrejahtiin, jossa vanhanaikainen aarrekartta on korvattu koordinaateilla ja satelliiteilla.

Modernia aarteenetsintää nimitetään geokätköilyksi, ja harrastus on levinnyt nopeasti maapallon joka kolkkaan. Geokätköjen eli gps-piilojen koordinaatteja löytyy jo lukuisilta kotisivuilta, ja aarteita pääseekin etsimään niin kodin lähistöllä, kesämökkiseudulla kuin vaikkapa Välimeren rantalomallakin. Kätkön koordinaatit syötetään vain gps-laitteeseen, joka näyttää maastossa kulkiessa reitin kohteeseen. Tämä saattaa kuulostaa kovin helpolta, mutta käytännössä geokätkön löytämiseksi täytyy nähdä joskus paljonkin vaivaa.

Tämä artikkeli esittelee geokätkennän maailmaa ja harrastuksessa tarpeellisia laitteita. Luonnosta voi nyt nauttia täysin uudella tavalla ystävien tai perheenjäsenten kanssa. Geokätköjä etsiessä saattaa hyvinkin päätyä täysin uusiin paikkoihin, joissa käymisestä ei olisi osannut edes haaveilla.

Aarrejahdin suunnitteleminen

Gps-laitteen kanssa ei voi vain sännätä maastoon, sillä etsittävät kätköt täytyy valita etukäteen. Kätköjä löytyy helpoiten geocaching.com-sivustolta, jonne niitä voi myös lisätä itse. Kotisivu on geokätköilijöiden suurin ja kattavin kohtaamispaikka verkossa, ja sen käyttäjäksi täytyy rekisteröityä. Kerromme nyt, kuinka luot oman käyttäjätilin ja valitset lähiseudulta sopivan kätkön.

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Esittelyssä GPS

VIPVIPEsittelyssä GPS

Yhdysrakenteinen GPS löytyy nykyään lähes kaikista mobiililaitteista.

Lue lisää

Ilmainen apukuski

Ilmainen apukuski

Here Maps on erinomainen navigointisovellus, johon saa ilmaiset kartat moniin maihin.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Puhelin apukuskina

VIPVIPPuhelin apukuskina

Autonavigaattorit ovat saaneet haastajan älypuhelimen navigointisovelluksista.

Lue lisää

Nyeste

Esittelyssä GPS

Yhdysrakenteinen GPS löytyy nykyään lähes kaikista mobiililaitteista.

Lue lisää

Paikannuspuhelin pikkulapsille

Leikki-ikäisille suunnattu Snowfox on kuin älypuhelin ilman sen haittoja.

Lue lisää

Puhelin apukuskina

Autonavigaattorit ovat saaneet haastajan älypuhelimen navigointisovelluksista.

Lue lisää