Apple

FBI mursi iPhonen salauksen

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI onnistui murtautumaan iPhoneen ilman Applen apua. Nyt yhtiö aikoo tehostaa tietoturvaa.

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Usean kuukauden väännön jälkeen Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI onnistui murtamaan iPhonen salauksen ilman Applen apua.

Puhelin kuului Syed Rizwan Farookille, rikolliselle, joka yhdessä vaimonsa kanssa tappoi 14 ihmistä Kalifornian San Bernardinossa.

FBI oli joulukuisesta joukkomurhasta lähtien yrittänyt päästä käsiksi Farookin puhelimen tietoihin ja hänen iCloud-tililleen.

Apple ei suostunut murtautumaan puhelimeen, koska yhtiön mukaan murtotyökalusta tulisi yleisavain, jolla pääsisi jatkossa kaikkien laitteisiin.

Apple vahvistaa salausta Lopulta FBI:n onnistui murtaa omin konstein Farookin Apple ID, joten Apple ei joutunut hankalaan käräjöintitilanteeseen. Nyt Apple on jo kehittämässä uutta salausmenetelmää. Sillä on hyvät ja huonot puolensa Apple-käyttäjien näkökulmasta katsottuna.

Salauksen on tarkoitus olla niin tehokas, ettei edes Apple pysty luomaan avainta, jolla käyttäjän tietoihin pääsisi käsiksi. Tämä koskee siis myös iCloudissa olevia tietoja.

Tehostettu suojaus tarkoittaa myös sitä, että käyttäjä menettää iCloudin pilvessä olevat tiedostonsa, jos hän unohtaa tilinsä salasanan. Silloin Applekaan ei voisi auttaa salasanan palautuksessa.

Ehkä sinua kiinnostaa...