Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Tunnelmia aistivat anturit

CES 2016: Maailman suurimmat kuluttajaelektroniikkamessut ovat täydessä vauhdissa Las Vegasissa. Yksi selvimmin erottuvista trendeistä liittyy erilaisiin antureihin. Niitä ja erilaisia mittareita sekä tunnistimia on luvassa entistä enemmän puhelimiin, taulutietokoneisiin ja muihin päivittäin käyttämiimme laitteisiin.

Kyse on siis sinusta ja kuinka sinä voit. Kun kodin elektroniikka tietää, kuinka voit niin fyysisesti kuin psyykkisestikin, laitteet voivat auttaa sinua erilaisin tavoin. Esimerkiksi jos televisio aistii, että olet allapäin, se osaa ehdottaa mielentilaan sopivia ohjelmia. Tai puhelin tulkitsee erilaisten mittausten, kuten muun muassa unen määrän, alhaisen pulssin ja kohonneen ruumiinlämmön perusteella, että olet sairastumassa flunssaan.

Ylläolevat esimerkit kuvaavat ympäristön tunnistukseen ja tulkintaan liittyvää ambient sensing -tekniikkaa. Se oli yksi pääaiheista puheessa, jonka piti CTA:n pääekonomisti Shawn DuBravac. Yhdysvaltain kuluttajateknologiayrityksiä edustava CTA (Consumer Technology Association) on CESin tuottaja ja omistaja.

DuBravac nosti yhdeksi esimerkiksi Sensum-yhtiön, joka kehittää ihmisen liikkeitä tulkitsevia ohjelmia. Joitain kuukausia sitten Sensum julkaisi Android-pohjaisen EmoCam-sovelluksen. Sen avulla voi liittää kuvaushetken tunnetiloja ottamiinsa valokuviin. Tunnetunnisteet voivat olla hymiön kaltaisia merkintöjä ja kuvaan voi liittää myös kuvaushetken pulssinsa.

KotiMikro raportoi CES 2016 -messuilta

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Teratavun muistitikku

Teratavun muistitikku

Tehokäyttäjälle suunnattu, huikealla teratavun kapasiteetilla varustettu Kingstonin muistitikku on myös siirtonopeuksiltaan omaa luokkaansa.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Nyt on uuden pc:n aika

VIPVIPNyt on uuden pc:n aika

Kaupan hyllyillä odottaa luotettavia työ- ja viihdejuhtia, joiden uudet komponentit tekevät koneista parempia ja nopeampia kuin ennen.

Lue lisää

Kompakti seikkailukamera

Kompakti seikkailukamera

Suositun action-kameramalliston uutuus, GoPro Hero4 Session, on kompakti, vesitiivis ja kestävä.

Lue lisää

Nyeste

Löydä netin parhaat tarjoukset

Viisas ostaja pitää päänsä kylmänä uusien laitemallien saapuessa markkinoille.

Lue lisää

Vertailussa varavirtalähteet

Taskukokoisen virtapankin avulla mobiililaitteen saa tarvittaessa elvytettyä toimintakuntoon.

Lue lisää

FBI ohitti iPhonen suojat

Apple tehostaa iPhonen suojausta FBI:n murtauduttua rikollisen puhelimeen.

Lue lisää