KOM_FI_170915-NR01_C_10_gode_grunde_Web

10 hyvää syytä vaihtaa uuteen tietokoneeseen

Modernissa kannettavassa on valmiina monia toimintoja ja ominaisuuksia, kuten muun muassa teräväpiirtolaadun verkkokamera, bluetooth-yhteys, hdmi- ja usb 3.0 -oheislaiteliitännät sekä laadukkaat kaiuttimet.

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Erityisesti kannettava tietokone on kehittynyt huimasti lyhyessä ajassa. Kiintolevyn tilalle on vähitelleen astumassa ssd-asema, joka päihittää perinteisen kiintolevyn mennen tullen. Kannettavien akut ovat pienentyneet miltoiltaan ja painoltaan entisestään. Samoin laitteiden akkukesto on kohentunut roimasti.

Huokeissakin kannettavissa alkaa olla vakiona kuusi gigatavua muistia, joten ohjelmat eivät enää tukehdu keskusmuistin puutteeseen. Lisäksi tehokkaimmissa suorittimissa on yhdysrakenteinen grafiikkapiiri, joka ei kaipaa seurakseen erillistä näytönohjainta.

Edullinen blu-ray-yhdistelmäasema tuo teräväpiirtoleffat tietokoneen ruudulle, ja samalla asemalla voi paistaa dvd- ja cd-levyt. Oheislaitteille, kuten ulkoisille kiintolevyille, tuo usb 3.0 -liitäntä paljon kaivatun vauhdinlisäyksen.

Lue lisää uuden polven tietokoneesta oheisesta artikkelista.

Ehkä sinua kiinnostaa...