Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


3 vinkkiä valvontaan

Muista nämä 3 vinkkiä, kun koti pitää suojata.

Harkitse tarkkaan ennen valvontakameran hankkimista, minne kamera sijoitetaan, pitääkö sen olla langaton malli ja onko kuvaaminen sallittua paikassa, johon kamera tulee.

Lue nämä 3 hyödyllistä vinkkiä ennen kuin asennat valvontakameran:

1: Turvallinen sijainti
Parhaastakaan valvontakamerasta ei ole iloa, jos murtovaras pystyy helposti rikkomaan laitteen tai tekemään kameran muuten toimintakyvyttömäksi. Sijoita valvontakamera huomaamattomaan paikkaan tai riittävän korkealle, jotta kameraan ei pääse käsiksi. Suojaa myös kameran virtajohto ja verkkokaapeli mahdollisimman hyvin. Jotkut kameramallit on suojattu ilkivallalta iskunkestävällä rakenteella.

2: Langaton on vaivaton
Useimmat valvontakamerat voidaan yhdistää johdolla kotiverkkoon. Käyttömukavuuden kannalta langattomalla liitännällä varustetut mallit tarjoavat kuitenkin selvän edun. Wlan-yhteydellä toimivan kameran asentaminen onnistuu ilman kaapelointeja, sillä laite tarvitsee vain pistorasian. Langattomien mallien käyttöönotto on kuitenkin useimmiten tehtävä verkkokaapelin avulla.

3: Älä riko lakia
Valvontakameran tarkoituksena on auttaa asunnon ja omaisuuden suojaamisessa kutsumattomilta vierailta. Valvonnan toteuttamisessa on kuitenkin huomioitava kotirauhaa ja yksityisyyden suojaa koskeva lainsäädäntö. Omaa kotia ja pihaa saa kuvata vapaasti, mutta valvonnasta on ilmoitettava selkeästi kylteillä. Kamera on suunnattava niin, että kuvassa ei näy naapurin pihamaata tai julkista ympäristöä, kuten esimerkiksi jalkakäytävää.

Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Pienikokoinen vakoilukamera

Pienikokoinen vakoilukamera

Hieman tikkuaskia kookkaampi Tuta Q5 voidaan kiinnittää vaatteisiin, laittaa kaulaan roikkumaan tai kiinnittää seinään. Laitteessa on mikrofoni ja liikkeentunnistin.

Lue lisää

Paras tapa valvoa kotia

Paras tapa valvoa kotia

Muista nämä 3 vinkkiä, kun koti pitää suojata.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Videonauhat dvd-levyille

VIPVIPVideonauhat dvd-levyille

Vanhat tutut videokasetit ovat vaarassa. Ajan hammas puree päivittäin myös videonauhaa, ja ratkaisuja on vain yksi: sisältö täytyy siirtää tietokoneeseen ja polttaa dvd-levylle. Me kerromme kuinka sen voi tehdä helposti kotona.

Lue lisää

Nyeste

Videot perhealbumiin

Digiajan turvallinen perhealbumi kokoaa perheen kuvat ja videot näppärästi yhteen.

Lue lisää

Varusta videosi dvd-valikoilla

DVDStylerin avulla liität kotivideoihisi valikot ja tallennat videot dvd-elokuvana.

Lue lisää

Videoharrastajan työkalupakki

Lightworks-ohjelmalla on editoitu monia Hollywoodin menestyselokuvia. Ohjelman tuoreen perusversion saa käyttöön ilmaiseksi.

Lue lisää