Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Tallenna joulupukin tulo!

Joulupukki saapuu aina silloin, kun kukaan ei ole näkemässä. Nyt siihen saa luvan tulla loppu! Tänä vuonna pukin tulo tallennetaan! Me neuvomme miten!

Joulu-ukon tuloa ei koskaan näe. Valkoparta vanha ukki on ihmeen ovela! Tänä vuonna pukin puuhat kuitenkin tallentuvat. Meiltä saat ohjeet joulupukin kuvaamiseen.Pukkivartio
Joulupukin kuvaamista varten on viritettävä valvontakamerat tai muut vaivihkaiset välineet kriittisiin kohteisiin, joista joulupukin tiedetään kulkevan: savupiippu, parveke ja takaovi. Siltä varalta, että pukki kulkee seinien läpi, on syytä asettaa kamera lahjojen noutopaikalle, kuten kuusen alle tai vaatekomeroon. Myös konvehtirasian, kinkun ja joulutorttujen lähituntumassa voi olla hyvä mahdollisuus havaita potra joulu-ukko.


Joulun mobiilipaparazzi
Joulupukin kuvaamiseen riittää mainiosti normaali älypuhelin. Järjestelmäkamerakin toki käy, mutta se ei ole tähän tarkoitukseen välttämätön.


Elävää kuvaa joulu-ukosta
Valokuva joulu-ukosta on hyvä saavutus, mutta video punanutusta on luonnollisestikin vakuuttavampi. Varsinkin, jos mukana on myös ääni!


Pukki liikkuu vaikeissa valaistusolosuhteissa
Et voi jättää valoja päälle, koska se saattaisi karkottaa joulupukin tiehensä. Kuvausolosuhteet ovat siis varsin haastavat.


Ottaako pukki lentävän lähdön
Kun joulupukki huomaa, että häntä yritetään kuvata, hän todennäköisesti pyrkii poistumaan mahdollisimman liukkaasti paikalta. Koska pukki oletettavasti liikkuu lentävällä tai perinteisellä reellä, pidä pienoiskopteri ja toimintakamera valmiina tallentamaan pukin poistuminen.


Varmistus
Kun olet saanut joulupukin käynnin kuvattua, on vielä syytä varmistaa, etteivät kuvat katoa mystisesti. Ota välittömästi verkkovarmistus tiedostoista! Pukin salaiset asiamiehet eli tonttuarmeija voi yrittää tuhota otoksesi, ettet pääsisi julkistamaan niitä!


Joulusensaation julkaiseminen
Kun kuvat ovat useammassa pikassa tallessa, on aika julkaista sensaatiomaiset otokset ja saada vaivoistaan palkkaa. Kuvatodisteet joulupukin liikkeistä voivat olla omaisuuden arvoisia!

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Sammuta webkamerasi

VIPVIPSammuta webkamerasi

Ota webkamera pois päältä, niin sinua ei voida vakoilla sen kautta.

Lue lisää

Edullinen valvontakamera

Edullinen valvontakamera

Valvontakamera lähettää sähköpostia, kun se havaitsee liikettä.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Haastavia tilanteita tallentava kamera

VIPVIPHaastavia tilanteita tallentava kamera

Erinomainen pieni toiminta­kamera, joka tallentaa ääntä ja kuvaa huippulaadulla.

Lue lisää

Nyeste

Mikä tämä on?

Kävimme Kölnin messuilla. Katso mitä löytyi...

Lue lisää

Action-kamerat vertailussa

KotiMikro testasi yhteistyössä Digikuva-lehden kanssa kuusi toimintakameraa.

Lue lisää

Manny-kissa on selfieiden kuningas

Omistajansa GoPro-kameraan viehtynyt Manny-kissa on kerännyt lähes 170 000 seuraajaa Instagramissa.

Lue lisää