Fang julemanden billede

Tallenna joulupukin tulo!

Joulupukki saapuu aina silloin, kun kukaan ei ole näkemässä. Nyt siihen saa luvan tulla loppu! Tänä vuonna pukin tulo tallennetaan! Me neuvomme miten!

maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulu-ukon tuloa ei koskaan näe. Valkoparta vanha ukki on ihmeen ovela! Tänä vuonna pukin puuhat kuitenkin tallentuvat. Meiltä saat ohjeet joulupukin kuvaamiseen.

Pukkivartio Joulupukin kuvaamista varten on viritettävä valvontakamerat tai muut vaivihkaiset välineet kriittisiin kohteisiin, joista joulupukin tiedetään kulkevan: savupiippu, parveke ja takaovi. Siltä varalta, että pukki kulkee seinien läpi, on syytä asettaa kamera lahjojen noutopaikalle, kuten kuusen alle tai vaatekomeroon. Myös konvehtirasian, kinkun ja joulutorttujen lähituntumassa voi olla hyvä mahdollisuus havaita potra joulu-ukko.

Joulun mobiilipaparazzi Joulupukin kuvaamiseen riittää mainiosti normaali älypuhelin. Järjestelmäkamerakin toki käy, mutta se ei ole tähän tarkoitukseen välttämätön.

Elävää kuvaa joulu-ukosta Valokuva joulu-ukosta on hyvä saavutus, mutta video punanutusta on luonnollisestikin vakuuttavampi. Varsinkin, jos mukana on myös ääni!

Pukki liikkuu vaikeissa valaistusolosuhteissa Et voi jättää valoja päälle, koska se saattaisi karkottaa joulupukin tiehensä. Kuvausolosuhteet ovat siis varsin haastavat.

Ottaako pukki lentävän lähdön Kun joulupukki huomaa, että häntä yritetään kuvata, hän todennäköisesti pyrkii poistumaan mahdollisimman liukkaasti paikalta. Koska pukki oletettavasti liikkuu lentävällä tai perinteisellä reellä, pidä pienoiskopteri ja toimintakamera valmiina tallentamaan pukin poistuminen.

Varmistus Kun olet saanut joulupukin käynnin kuvattua, on vielä syytä varmistaa, etteivät kuvat katoa mystisesti. Ota välittömästi verkkovarmistus tiedostoista! Pukin salaiset asiamiehet eli tonttuarmeija voi yrittää tuhota otoksesi, ettet pääsisi julkistamaan niitä!

Joulusensaation julkaiseminen Kun kuvat ovat useammassa pikassa tallessa, on aika julkaista sensaatiomaiset otokset ja saada vaivoistaan palkkaa. Kuvatodisteet joulupukin liikkeistä voivat olla omaisuuden arvoisia!

Ehkä sinua kiinnostaa...