nx_mini

Pokkari vaihdettavalla objektiivilla

Tällä viikolla julkaistu NX mini on Samsungin malliston ohuin ja kevyin kompaktikamera, jossa on vaihdettava objektiivi.

torstai 20. maaliskuuta 2014
nx_mini_03
nx_mini_02

Samsung NX mini on vaihdettavalla objektiivilla varustettu kompaktikamera.

”NX minissä on tyyliä ja suorituskykyä samassa paketissa. Kameran optinen suorituskyky on huikea ja kamera on samalla riittävän kompakti kulkemaan mukana missä tahansa, taskussa tai laukussa, sanoo Samsungin kameravastaava Kari Pälli.

NX mini on vain 22,5 mm ohut ja se painaa 158 grammaa. Kompaktista ulkomuodostaan huolimatta NX minissä on peräti 20,5 megapikselin BSI CMOS-kenno, ja kamera pystyy ottamaan peräti 6 kuvaa sekunnissa 1/16000 suljinnopeudella, joten nopeatkin kuvauskohteet tallentuvat terävinä. NX mini tulee saataville viitenä värivaihtoehtona: valkoinen, musta, vaaleanpunainen, ruskea ja mintunvihreä.

Kamerassa on kolmen tuuman Flip Up -kosketusnäyttö, joka kääntyy 180 astetta. Sen ansioista suosittujen selfie-omakuvien ottaminen onnistuu näytönkäänteessä. NX minissä on myös uusi Wink-toiminto, jolla kamera osaa ottaa kuvan, kun sille isketään silmää. Kamera havaitsee silmäniskun ja ottaa kuvan kahden sekunnin kuluessa.

Kameralle on saatavana muun muassa ultraohut 9 millimetrin laajakulmaobjektiivi, jolla saa kuvan vaikka koko kaveriporukasta vain kädenmitan etäisyydeltä.

Kuten kaikissa Samsungin 2014-malliston kameroissa, myös NX minissä on kattavat Wi-Fi- ja NFC-toiminnot, joilla kuvat voi jakaa langattomasti. Tag & Go -toiminnolla kameran voi helposti parittaa hipaisulla muiden NFC-laitteiden, kuten älypuhelinten ja tablettien kanssa. Sen jälkeen kuvat voi jakaa Mobile Linkin välityksellä peräti neljään eri laitteeseen Group Share -toiminnolla. Lisäksi älypuhelinta voi käyttää kameran kaukolaukaisimena.

Samsungin NX mini tulee kauppoihin huhtikuun aikana. Siitä tulee myyntiin kaksi eri pakettiversiota. Runko varustettuna uudella kiinteällä NX-M 9 mm F3.5 ED (24 mm) objektiivilla maksaa 399 euroa. Zoom-malli NX-M 9-27 mm F3.5-5.6 ED OIS zoom-objektiivilla ( 24-73 mm )maksaa 499 euroa. Tulossa on myös valovoimainen ja kiinteä NX-M 17 mm F1.8 OIS (46 mm) objektiivi jonka hinta varmistuu myöhemmin. Objektiivien polttovälikerroin on 2,7. Kameraan on saatava myös NX-M-sovitin (ED MA4NXM) joka tukee peräti 15 eri Samsung NX -objektiivia.

Ehkä sinua kiinnostaa...