pentaxkamera.jpg

Lähikuvia kauempaakin

Uuden Pentax X90 -digikameran 26-kertaisella optisella zoomilla pääsee erittäin lähelle etäämmälläkin olevaa kuvauskohdetta. Tehokas yhdysrakenteinen zoom ei kuitenkaan lyö mitään ennätyksiä, sillä Olympuksen aiemmin julkaisemassa SP-800UZ-kamerassa on peräti 30-kertainen zoom.

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

X90-mallin zoomobjektiivissa on kuitenkin kätevä makrotoiminto, jonka avulla saa otettua lähikuvan vain yhden senttimetrin päässä olevasta kohteesta. Lisäksi kamerassa on Intelligent zoom -toiminto, joka kasvattaa zoomausalueen 162,5-kertaiseksi, ilman että objektiivin optisesta suorituskyvystä joudutaan tinkimään.

Kamerassa olevan kuvanvakautusjärjestelmän ansiosta terävien kuvien ottaminen onnistuu myös vaativissa olosuhteissa, ja parannettu kasvojentunnistustoiminto havaitsee jopa 32 kasvot. Lisäksi kamera pystyy valitsemaan aiheohjelman automaattisesti tunnistamalla valon ja muut kuvausolosuhteet.

X90 kuvaa hd-laatuista videota (1280 x 720 pikseliä) 30 kuvaruudun sekuntinopeudella, ja laitteessa on hdmi-liitäntä. Pentax X90 maksaa 399 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...