Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kuvataide on nyt tunteita ja tunnelmia myös verkossa

Kansallisgalleria on avannut verkkoon kahdeksan erilaista tapaa tutustua kokoelmaan.

Hugo Simbergin valokuvatutkielma Haavoittuneeseen enkeliin, taiteilijan ateljee Rikhardinkadulla 1902. Tämä ja muut Simbergin kokoelman valokuvat löytyvät avoimena datana kaikkien käytettäväksi Kansallisgallerian Flickr-albumista. Kuva: Kansallisgalleria, Hugo Simbergin arkisto

Kansallisgalleria on yksi kokoelma, kolme museota ja lukemattomia tapoja kokea taide.
Kansallisgalleria on meidän jokaisen suomalaisen oma ja kaikkien yhteinen, mutta sen museot – Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo – sijaitsevat fyysisesti vain Helsingissä. Siksi kokoelma on jo vuosien ajan ollut myös verkossa, mahdollisimman monen tutkittavana.

Kansallisgallerian kokoelma esiin uusin, verkolle ominaisin tavoin

"Sekä suomalaisessa että kansainvälisessä keskustelussa taidemuseoiden yleisöt toivovat mahdollisuutta osallistua. Tämä pätee myös verkossa. Taidemuseoiden ammattilaisten työtä on koota yhteen tiedon palaset, kuten yksittäiset kuvat ja niiden kuvailutiedot. Ne liittyvät toisiinsa. Niistä syntyy merkityksiä ja tarinoita, jotka puolestaan kannattelevat, pitävät elävänä, menneisyyden ja nykyisyyden välistä suhdetta", kertoo Kansallisgallerian kokoelmahallintajohtaja Riitta Ojanperä.


Hugo Simberg maalaa Johanneksen kirkon (Tampereen tuomiokirkko) pääholvia n. 1904–1905. Kuva: Kansallisgalleria, Hugo Simbergin arkisto

Uusien sovellusten avulla tuomme verkossakin taiteeseen tunteet mukaan, johdatamme rakastetun Hugo Simbergin vielä tuntemattomille jäljille ja viemme mukanamme taiteenkeräilijä, tehtailija Paul Sinebrychoffin työhuoneen ainutlaatuiseen tunnelmaan. Kaiken tämän teemme tietenkin tekijänoikeuksia kunnioittaen, mutta samalla uusia uria esimerkiksi sosiaalisessa mediassa avaten, ja miltei aina kolmella eri kielellä.

Yleisöt mukaan työhön

"Tähän työhön toivomme jatkossa saavamme myös käyttäjät mukaan entistä monipuolisemmin. Historia pysyy elävänä, kun merkitykset saavat kytkeytyä toisiinsa uusilla ja odottamattomillakin tavoilla", kokoelmahallintajohtaja Ojanperä toteaa.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tee persoonallinen kuvaesitys

VIPVIPTee persoonallinen kuvaesitys

Tee tyylikäs kuvaesitys yhdistämällä kuviin ääntä ja tekstiä.

Lue lisää

Kuvakehys valotunnistimella

Kuvakehys valotunnistimella

Telefunkenin digitaalisen valokuvakehyksen voi laittaa vaaka- tai pystyasentoon tai ripustaa seinälle, sillä kehys kääntää kuvat aina automaattisesti oikein päin.

Lue lisää

Valokuvaa päiväsi

Valokuvaa päiväsi

Maailman ensimmäistä valokuvauspäivää vietetään tiistaina 15.5.2012. Tapahtumaan voi osallistua kuka vain valokuvaamalla omaa arkeaan.

Lue lisää

Nyeste

Vaihda kuva kirjautumiseen

Valtaosa Windows 10:n asetuksista määritetään uudessa asetusikkunassa, joka löytyy käynnistysvalikosta.

Lue lisää

Näppärä nettigalleria

Canonin Irista on pilvipalvelu, joka tarjoaa kuville 15 gigatavun maksuttoman tallennustilan.

Lue lisää

Gif-animaatiot ovat jälleen suosiossa

Animoiduista gif-kuvista on tullut suosittuja monissa yhteisöpalveluissa. Hauskoja animaatioita jaetaan paljon etenkin Facebookissa.

Lue lisää