Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Toshiba Satellite P750-103

Toshiban mustanharmaassa kannettavassa on 15,6 tuuman näyttö ja täysikokoinen näppäimistö.

Hinta:

899,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Näppäimistön ympärille on sijoitettu iso joukko valolla varustettuja pikanäppäimiä ja tilailmaisimia. Myös tasohiiressä on valo.

Valojen käyttöä olisi voinut vieläkin lisätä varustamalla koko näppäimistö taustavalolla. Tällaisenaan se tuottaa pettymyksen. Painikkeet ovat hyvin halpaa materiaalia eikä näppäimiä painaessaan voi olla varma siitä, että laite rekisteröi painalluksen. Kirjoittaessa ei tunne, ovatko sormet oikeilla paikoillaan. Toshiban olisi kannat­tanut panostaa näppäimistöön selvästi enemmän, sillä se olisi tehnyt käytöstä mukavampaa.

Näytön värisävyt ovat sinertäviä. Kirkkauden kanssa on myös ongelmia, ja kontrastisuhde on ainoastaan 270:1. Testikuvassa vaste­aika oli hyvä, mutta värit muuttuivat selvästi, kun kuvaa katsottiin viistosta, mikä juoruaa näytön halpuudesta. Lisäksi tarkkuus on melko pieni. Näyttö ei kuulukaan tämän kannettavan vahvuuksiin.

Äänentoistossa sen sijaan ei ole moittimista. Kiinteät kaiuttimet ovat näkyvät, melko isot ja huomattavasti paremmat kuin sylimikroissa yleensä. Näin pienessä kotelossa basso ei luonnollisesti voi ollakaan kovin syvä, mutta muut taajuusalueet kuulostivat hyviltä, yksittäiset instrumentit erottuivat kunnolla ja stereovaikutelma oli selkeä.

Kannettavassa on kolme tavallista usb-liitäntää ja yksi uusi usb 3.0 -standardin mukainen nopea liitäntä. Lisäksi tarjolla ovat verkko- ja ääniliitännät sekä vga- ja hdmi-liitännät erillistä näyttölaitetta varten. Intelin suorittimessa on neljä ydintä ja riittävästi tehoa tehtäviin, joihin yleensä tarvitaan järeää pöytäkonetta.

Näytönohjain on laadukas ja sen ansiosta laitteella voi hyvin pelata uusia pelejä. Kuva on tarkkaa ja yksityiskohtaista. 500 gigatavun kiinto­levyn lukunopeus on yli 106 megatavua sekunnissa. Kaiken kaikkiaan laite yltää suorituskyvyltään hyvinkin pöytä-pc:n tasolle.

Kuten muissakin tehokkaissa kannettavissa, tässässäkin tuuletin pitää melko paljon melua kovassa käytössä. Vaikka tehokas kone yleensä vie paljon sähköä, tämän laitteen akku­kesto oli kuitenkin siedettävät kolme tuntia.

Lue lisää testejä ja uutisia KotiMikrosta
Tilaa lehti tästä

[emediate]
[emediate]
[emediate]

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Asus on päätynyt tekemään järkeviä kompromisseja voidakseen valmistaa kohtuuhintaisen kannettavan tietokoneen, joka kykenee kuitenkin useimpiin tehtäviin.

Lue lisää

Toimiva työjuhta

Toimiva työjuhta

Dell Latitude E5420:sta huomaa jo heti päältä, että kyse on laadukkaasta ja kestävästä kannettavasta. Tummanharmaa ulkokuori on harjattua alumiinia. Missään ei näy kiiltäviä pintoja, nettikameraa eikä pitkiä painikerivistöjä. Ainokaiset kolme äänenvoimakkuuden säätöön tarkoitettua painiketta viittaavat selvästi toimistokäyttöön.

Lue lisää

Vankka ja nopea kannettava

Vankka ja nopea kannettava

Dell Latitude E6420 -kannettavaa voi ennen kaikkea luonnehtia suorituskykyiseksi, turvalliseksi ja kestäväksi, ja se soveltuu hyvin työkannettavaksi.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää