Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Shuttle XS35GT V2

Shuttlen XS35GT V2 -tietokone ei ole pelkästään hiljainen vaan itse asiassa täysin äänetön.

Hinta:

890,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Testikokoonpanon kompaktissa kotelossa ei ollut lainkaan tuuletinta, ja koska perinteisen kiintolevyn sijaan siihen oli valittu ssd-levy, edes kiintolevyn naksumista ei kuulunut. Keskuskyksikkö piti ääntä ainoastaan, kun käytettiin sen sisältämää yhdistettyä dvd- ja blu-ray-asemaa.
Laite on hiljainen myös siksi, että kokoonpanon osat eivät kuumene. Suorittimeksi on valittu 1,8 gigahertsin kaksiytiminen Atom-suoritin, jota yleensä tapaa netbookeissa. Erillisen näytönohjaimen korvaa emolevyyn integ­roitu ION-piirisarja. Laitteessa on 4 gigatavua muistia, ja massamuistina toimii 120 gigatavun kokoinen ssd-levy, joka on sekä äänetön että erittäin nopea.
Aluksi hitaan suorittimen ja nopean kiintolevyn yhdistelmä tuntui toimivalta. Käyttöjärjestelmä ja ohjelmat käynnistyivät ripeästi ja hiljaisuus hiveli korvia. Etenkin tehtävät, joissa kiintolevyä käytetään ahkerasti, sujuvat tavallista nopeammin. Melko pian silti selvisi, että moni asia tapahtuu tällä koneella silti hitaammin kuin yleensä. Näyttö ja valikot päivittyvät verkkaan, ja nettisivujen isot flash-animaatiot saattavat nykiä. Etenkin isoa näyttöä käytettäessä huomaa, että suoritin ja näytönohjain eivät ole kyllin nopeita nykyisten raskaiden ohjelmien pyörittämiseen. Toisaalta kone toisti loistavasti blu-ray-elokuvia, koska niitä näytönohjain osasi käsitellä tehokkaasti. Jopa täysteräväpiirtofilmit toistuivat hyvin. Blu-ray-asema piti toiston aikana ääntä mutta se ei häirinnyt. Täydellinen filmielämys olisi kuitenkin vielä vaatinut tilaäänen.
Testitulosten mukaan suorittimen teho jäi noin neljännekseen nykyaikaisen kannettavan tietokoneen suoritintehosta ja näytönohjain oli niin hidas, että testiohjelma luuli, että kyse oli virheestä. Testikokoonpanon hintaa nosti erityisesti siihen valittu yhdistelmäasema. Rungon, johon sisältyy suoritin, näytönohjain ja virtalähde, saa noin 250 eurolla.

Lue lisää testejä ja uutisia KotiMikrosta
Tilaa lehti tästä

Fakta

• Suoritin: Atom D525 1,8 GHz
• Grafiikka: Nvidia ION
• Massamuisti: 120 Gt ssd
• Ram: 4 Gt
• Wlan: 802.11n
• Mitat: 25,2 x 16,1 x 3,8 cm

Mittaustulokset:
• Ssd, kirjoitus: 143,5 Mt/s
• Ssd, luku: 161,6 Mt/s

  • Pieni koko ja hiljaisuus

  • Supernopea ssd-levy

  • Toistaa blu-ray-filmejä

  • Hidas näytönohjain

  • Hitaus

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Asus on päätynyt tekemään järkeviä kompromisseja voidakseen valmistaa kohtuuhintaisen kannettavan tietokoneen, joka kykenee kuitenkin useimpiin tehtäviin.

Lue lisää

Valkoinen helmi

Valkoinen helmi

Minikannettavien suuresta tarjonnasta huolimatta markkinoilta löytyy hyvin Samsung N210:n mentävä aukko

Lue lisää

Monipuolinen kotipalvelin

Monipuolinen kotipalvelin

Tässä lehdessä on testattu jo aiemminkin HP:n kotipalvelimia. Niillä pyritään tekemään kotiverkon tiedostonjako erittäin helpoksi. Tässä uudistetussa versiossa on aiempaa tehokkaampi suoritin, enemmän työmuistia ja muutamia parannuksia ohjelmapuolella

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää