Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Samsung 900X3A

Vähän yli kilon painoinen Samsung 900X3A muis­tuttaa suuresti Applen Macbook Airia kaarevine muotoineen. Samsung on tehty nettisurffaukseen ja tekstinkäsittelyyn eikä niinkään pelaamiseen. Käyttöjärjestelmänä laitteessa on Windows 7.

Hinta:

1.599,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

13 tuuman näyttö on mattapintainen eikä valo heijastu sen pinnasta häiritsevästi. Näppäimistö on normaalikokoinen mutta siitä puuttuu numeronäppäimistö. Taustavalo helpottaa laitteen käyttöä hämärässä. Tasohiiri on iso, ja hiiren painikkeet on integroitu siihen.

Liitännät on piilotettu sivuille luukkujen taakse. Tarjolla on ethernet-, hdmi- ja ääni­liitännät, microsd-muistikortin lukija ja kaksi usb-liitäntää, joista toinen tukee nopeaa usb 3.0 -stan­dar­dia.Näyttö on poikkeuksellisen kirkas. Mattapinnan ja kirkkauden ansiosta sitä on miellyttävää käyttää voimakkaassakin päivänvalossa. Tässä suhteessa 900X3A on hinta- ja painoluokkansa kärkikaartia.

Näppäimistö on laadukas ja sillä on mukava kirjoittaa. Säädettävä taustavalo on miellyttävä. Erillisiä Page Up- ja Page Down -näppäimiä ei ole, mikä saattaa joistakuista olla puute. Isompi ongelma on tasohiiri, joka sinänsä toimii hyvin mutta johon osuu helposti vahingossa, jolloin osoitin singahtelee ennalta arvaamattomasti. Tämä olisi pitänyt voida jollain tavalla estää.

Intel i5 -suoritin on hyvä muttei erityisen tehokas, eikä yhdysrakenteinen näytönohjain taatusti selviä raskaista peligrafiikoista. Laite tuntuu silti hyvin nopealta, mitä selittänee se, että tavallisen kiintolevyn sijaan siinä on ssd-levy, joka käyn­nistyy nopeasti ja avaa ohjel­mat ja tiedostot vauhdikkaasti ja metelöimättä. Toisaalta Windows varaa kalliista ssd-levytilasta jo 20 gigatavua tehdasasetusten palauttamistiedostoille, vaikka sama data on tallennettu myös dvd-levylle.

Mittauksissa suorittimen nopeus oli hyvä, grafiikan esittäminen tyydyttävää ja kiintolevyn nopeus peräti 228,9 megatavua sekunnissa. Yhdessä lyhyen hakuajan kanssa tulos selittää, miksi kannettava tuntuu käytössä nopealta.

Käyttäjää ilahdutti myös se, että tuuletin ei normaalikäytössä antanut kuulua itsestään lainkaan, ja raskaassakin käytössä hurina oli hyvin hiljaista. Akkutestin mukaan laite toimi yhdellä latauksella kiitettävät viisi tuntia. Mainittakoon kuitenkin, että kuorta ei voi avata eikä akkua vaihtaa.

Lue lisää testejä ja uutisia KotiMikrosta
Tilaa lehti tästä

[emediate]
[emediate]
[emediate]

Fakta

Tekniset tiedot:
• Suoritin: Intel i5 2,3 GHz
• Muisti: 4 Gt
• Kiintolevy: 128 Gt ssd
• Näyttö: 13,3"
• Tarkkuus: 1366 x 768 pikseliä

Mittaustulokset:
• Valovoima: 424 cd/m2
• Ssd-levyn nopeus: 228,9 Mt/s
• PassMark: 813,5 / 472,9
• 3DMark: P998
• BatteryMark: 322 min
• Mitat: 32,9 x 22,7 x 1,6 cm
• Paino: 1,3 kg

  • Kevyt ja hiljainen

  • Hieno näyttö

  • Akkukesto

  • Nopea ssd-levy

  • Ärsyttävä tasohiiri

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Monipuolinen kotipalvelin

Monipuolinen kotipalvelin

Tässä lehdessä on testattu jo aiemminkin HP:n kotipalvelimia. Niillä pyritään tekemään kotiverkon tiedostonjako erittäin helpoksi. Tässä uudistetussa versiossa on aiempaa tehokkaampi suoritin, enemmän työmuistia ja muutamia parannuksia ohjelmapuolella

Lue lisää

Ulkomuoto ennen ääntä

Ulkomuoto ennen ääntä

Sandberg, joka tunnetaan ehkä parhaiten laajasta johtovalikoimastaan, on nyt tuottanut sarjan kuulokkeita.

Lue lisää

Valkoinen helmi

Valkoinen helmi

Minikannettavien suuresta tarjonnasta huolimatta markkinoilta löytyy hyvin Samsung N210:n mentävä aukko

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää