Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


O&O SafeErase 4

O&O SafeErase 4 on tietojen hävittämiseen tarkoitettu ohjelma

Hinta:

30,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Sillä voi tyhjentää esimerkiksi käytöstä poistettavan kiinto­levyn niin, ettei tietoja enää saa esiin. Ohjelma ylikirjoittaa levylle tallennettujen tietojen päälle dataa. Se peittää vanhat tiedot niin, että niitä ei pysty enää saamaan esiin ohjelmilla, joilla palautetaan vahingossa poistettua dataa. O&O SafeErase 4 voi pyyhkiä tyhjäksi yksittäisen tiedoston, kansion, roskakorin sisällön, vapaan kiintolevytilan, kiintolevyosion tai jopa koko tietokoneen.

O&O SafeErase 4:n käyttöliittymä on yksinkertainen eikä käytön opetteluun kulu montakaan minuuttia. Ohjelma luo Resurs­sien­hallin­taan pikakuvakkeen, jota käyttämällä pääsee suoraan poistamaan tiedoston tai kansion. Ohjelma varoittaa toiminnon lopullisuudesta. Käyttäjä voi itse valita, kuinka tehokkaasti poisto tehdään. Puuha on hidasta: neljän gigatavun SanDisk Ultra -kortin pyyhkiminen tyhjäksi vie oletusasetuksilla useita tunteja. Ohjelma kannattaakin jättää töihin yövuoroon.

Tietojen poisto nopeutuu, jos ylikirjoitustavaksi valitaan nollien kirjoitus, mutta silti aika on huomattavan pitkä ja pc:n toiminta hidastuu melkoisesti. Safe­Erase ylikirjoittaa tiedot oletusasetusten mukaan 35 kertaa, mikä turhan paljon. Yksi ylikirjoituskerta riittäisi.

Ohjelma myös heittää näytölle useasti pitkiä saksankielisiä virheilmoituksia. Pari kertaa se hyytyi niin, että tietokone oli käynnistettävä uudelleen. Vastaavista työkaluista esimerkiksi ilmainen Eraser osaa tietojen poiston paremmin.

Fakta

Vaikka O&O SafeErase 4:n käyttöliittymä on toimiva ja monipuolinen, emme suosittele ohjelmaa.

  • Monipuolisuus

  • Tietojen ylikirjoitus hidasta

  • Ohjelma hyytyy välillä

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Asus on päätynyt tekemään järkeviä kompromisseja voidakseen valmistaa kohtuuhintaisen kannettavan tietokoneen, joka kykenee kuitenkin useimpiin tehtäviin.

Lue lisää

Usb-laturi melkein mihin vain

Usb-laturi melkein mihin vain

Sandbergin monitoimilaturi on toteutettu hyvin yksinkertaisesti. Usb-liittimeen on yhdistetty johdolla kymmenen liitintä, jotka sopivat erilaisiin viiden voltin jännitettä käyttäviin laitteisiin. Laturissa on mini-usb- (useita) ja micro-usb-liittimet (älypuhelimiin).

Lue lisää

Vankka ja nopea kannettava

Vankka ja nopea kannettava

Dell Latitude E6420 -kannettavaa voi ennen kaikkea luonnehtia suorituskykyiseksi, turvalliseksi ja kestäväksi, ja se soveltuu hyvin työkannettavaksi.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää