Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Olympus Pen E-P1

Olympuksen Pen E-P1 muistuttaa ulkoisesti 1950- tai 1960-luvun kameraa. Se on melko iso ja painava, ja objektiivia joutuu zoomatessa kiertämään käsin.

Hinta:

749,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Silti kyseessä on uunituore digikamera. Van­hahtava ulkonäkö selittyy siitä, että Pen E-P1:n esi­kuvana todellakin on Olympuksen 50 vuoden takainen filmikamera.

Myös nimi Pen on peräisin samalta ajalta. Olympuksen tavoitteena onkin ollut tehdä kamera, joka sisältää uutta tekniikkaa mutta jolla on yhtä helppo kuvata kuin alkuperäisellä Pen-kameralla. Aivan tähän ei ole päästy, mutta Pen E-P1 on silti epätavallisuudessaan kiinnostava kamera. Se on rakenteeltaan järjestelmäkameran tyyppinen, eli sen runkoon voidaan vaihtaa objektiiveja. Siinä ei silti ole peiliheijastusetsintä vaan analoginen etsin. Pen E-P1 sisältää kuitenkin myös nykytekniikkaa, kuten kolmituumaisen nestekidenäytön.

Pen E-P1:een voi valita joko 17 millimetrin objektiivin, jonka polttoväli vastaa 34 millimetriä, tai testissä käytetyn 14–42 millimetrin objektiivin, joka vastaa peiliheijastuskameran 28–84 millimetrin objektiivia. Koska zoomaus tapahtuu kiertämällä objektiivia käsin, kuvaaminen tuntuu ”aidommalta”. Kamerassa on myös melko vähän painikkeita, sillä kuvaus­ohjelmat ovat valittavissa näytöltä.

Pen E-P1:n käyttö vaatii totuttelua ainakin niiltä, jotka ovat tähän saakka tottuneet käyttämään vain kompaktikameraa. Siitä löytyy silti samat tutut perustoiminnot, kuten kuvanvakaaja ja kasvojentunnistus.

Pen E-P1:een joko ihastuu tai vihastuu. Retrohenkinen muotoilu ja mahdollisuus vaihtaa objektiivia vetoavat varmasti joihinkuihin. Toiset taas varmasti pitävät taskuun mahtuvaa kompaktikameraa parempana vaihtoehtona. Pen E-P1 on erikoinen tuttavuus mutta sopii myös aloittelijoille.

Fakta

• Tarkkuus: 12,3 megapikseliä
• Näyttö: 3"
• Objektiivi: Polttovälialue
14–42 (28–84) mm
eli 3x-zoomi
• Kuvanvakaaja: Kyllä
Videon tallennus:
Enintään 1280 x 720p
• Suorakatselu: Kyllä
• Suurin iso-arvo: 6400
• Nopein suljinaika:
1/4000 sekuntia
• 3 kuvaa/sekunnissa
• Paino: 335 g (pelkkä runko)
• Mitat: 102,5 x 70 x 35 mm

  • Hyvä lcd-näyttö

  • Vaihdettava objektiivi

  • Laadukas

  • Kallis

  • Iso ja painava

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Salamannopea  blu-ray-tallennin

Salamannopea blu-ray-tallennin

Plextorin kirjoittava blu-ray-asema on hyvä esimerkki siitä, miten uusien mallien hinnat voivat olla edullisempia kuin vanhojen, vaikka laitteet ovat kehittyneempiä.

Lue lisää

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Asus on päätynyt tekemään järkeviä kompromisseja voidakseen valmistaa kohtuuhintaisen kannettavan tietokoneen, joka kykenee kuitenkin useimpiin tehtäviin.

Lue lisää

Toimiva työjuhta

Toimiva työjuhta

Dell Latitude E5420:sta huomaa jo heti päältä, että kyse on laadukkaasta ja kestävästä kannettavasta. Tummanharmaa ulkokuori on harjattua alumiinia. Missään ei näy kiiltäviä pintoja, nettikameraa eikä pitkiä painikerivistöjä. Ainokaiset kolme äänenvoimakkuuden säätöön tarkoitettua painiketta viittaavat selvästi toimistokäyttöön.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää