Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Nikon Coolpix S1100pj

Puhelimia, joissa on kompassi, ja navigointilaitteita, joissa on kamera. Elektroniikkateollisuuden tuote­kehittelijöiden mielikuvituksella ei ole rajoja.

Hinta:

369,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Yksi esimerkki kekseliäisyydestä on Nikonin uusi Coolpix S1100pj -kamera, jolla voi ottaa kuvia ja sitten heijastaa ne sisällä valkokankaalle tai muulle vastaavalle vaalealle pinnalle kamerassa olevalla näppärällä kuvanheittimellä. Tuotekehittely on kuitenkin jäänyt keskeneräiseksi, ja kamera on muuten pettymys.

S1100pj:tä testattiin napsimalla sillä yli kolme sataa kuvaa ulkona ja sisä­tiloissa. Tulokset puhuivat selvää kieltään. Kun kuvia tarkasteltiin pc:n näytöllä, suurin osa sisällä otetuista kuvista oli alivalottuneita, ylivalottuneita tai muuten vain rakeisia ja huonoja. Automaattisesta kasvotarkennuksesta huolimatta henkilöiden silmät jäivät usein punaisiksi. S1100pj:tä ei voikaan suositella sisäkuvaukseen kenellekään. Ulkona auringonpaisteessa otetut kuvat olivat kuitenkin niin hyviä, teräviä ja miellyttävän näköisiä kuin nykyisiltä voi digi­pokkareilta voi odottaa.

Lisäksi kameran projektori toimi erittäin hyvin. Se käynnistetään nappia painamalla, ja kuvien ja videoiden taustaksi riittää tavallinen valkoinen seinä. Parhaimmin kuva erottuu tietenkin, kun tila on hämärä, mutta pieni videotykki osoittautui kaikissa olosuhteissa yllättävän tehokkaaksi.

Kameran muistikortille tallennettujen valokuvien ja videon lisäksi projektorilla voi heijastaa esimerkiksi jpeg-kuviksi tallennettuja Powerpoint-esityksiä tai muuta kuvaa muistikortilta tai tietokoneelta aivan kuin kamera olisi tavallinen dataprojektori. Tietokoneelta kuvia heijastettaessa kamera on yhdistettävä johdolla pc:n usb-liitäntään.

Fakta

• Tarkkuus: 14,1 megapikseliä
• Optinen zoomi: 5x
• Näyttö: 3", kosketusnäyttö
• Kuvanvakaaja: Optinen ja
digitaalinen
• Muistikortti: Sd/sdhc
• Projektorin tarkkuus: Vga
(640 x 480 pikseliä)
• Mitat: 10,1 x 6,3 x 2,4 cm
• Paino: 180 g

  • Hyvä projektori

  • Tyydyttävät ulkoilmakuvat

  • Huonot kuvat sisätiloissa

  • Epätarkka salama

  • Näyttö reagoi hitaasti

Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Muistikortti menee verkkoon

Muistikortti menee verkkoon

Eye-Fin sd-muistikortti sisältää langattoman verkon lähettimen, jonka ansiosta kuvat voi siirtää johdoitta kamerasta tietokoneelle.

Lue lisää

Tehokas pelikone

Tehokas pelikone

Peli-pc:t eivät yleensä ole tietokoneiden halvimmasta päästä, koska 3d-pelit asettavat suuret vaatimukset varsinkin suorittimelle, näytönohjaimelle ja muistille.

Lue lisää

Kaunis mutta  epämukava

Kaunis mutta epämukava

Tietokonevalmistaja MSI:n periaatteena lienee ollut, ettei riitä, että tietokone on pieni ja painaa vain hieman yli kilon – sen on myös näytettävä hyvältä.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää