Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Nikon Coolpix P7000

Ensivaikutelma Nikon Coolpix P7000:sta on kömpelö. 17 painiketta kertovat, että kyseessä ei ole mikään pokkari

Hinta:

569,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Kameran mukana tulee myös pitkä kantohihna, akku, kahden gigatavun sd-muistikortti ja cd, jolle on tallennettu erinomainen kuvankäsittelyohjelma. Coolpix P7000:n kuvakennossa on 10,1 megapikseliä, mikä ei ole huikea määrä mutta riittävästi. Kameran kiinnostavuutta lisäävät kuvanvakaaja ja yhdysrakenteinen objektiivi, jolla saa kuvia aina 28 millimetrin laajakulmasta 200 millimetrin zoomiin.

Kameran voi yhdistää tietokoneeseen tai televisioon usb-liitännän lisäksi myös hdmi-liitännällä. Siihen voi myös kiinnittää ulkoisen salaman ja mikrofonin videoiden kuvaamista varten. Oletusasetuksillakin kameralla saa otettua hyviä ja tarkkoja kuvia, joissa on elävät värit. Optinen vääristymä on minimaalinen, ja värivirhettä syntyy vain aavistuksen verran kohtiin, joissa on jyrkkä kontrasti.

Toisin kuin monissa muissa kameramalleissa, Coolpix P7000:n salama ei käynnisty automaattisesti heikossa valossa, vaan kamera yrittää kompensoida valon puutetta muulla tavoin. Tulos on yleensä mukiinmenevä. Tarvittaessa salaman saa kuitenkin käyttöön manuaalisesti.

Videotallenteet ovat teräväpiirtotasoa (1 280 x 720). Vaikkei kyse ole täysteräväpiirrosta, tarkkuus on silti suurempi kuin monissa muissa kameroissa, ja vi­deokuvan laatu on hyvä. Zoomi toimii hyvin, mutta automaattitarkennus ei ole käytössä videokuvauksessa. Kamera valitsee tarkennuskohteen ennen videoinnin aloittamista ja seuraa kohteen liikkeitä. Tarkennuskohdan vaihtamiseksi on aloitettava uusi tallennus. Tämä on oikeastaan ainoa merkittävä heikkous.

Runsaiden asetusvaihtoehtojen ansiosta kamera sopii kunnianhimoiselle harrastajalle. Kameralla on helppoa esimerkiksi valita kohteeseen sopiva valotusaika tai aukko. Lisäksi kameran muistiin voi tallentaa kolme itse tehtyä asetusvalintaa mahdollista tulevaa käyttöä varten. Painikkeita on mukava käyttää, ja niistä on runsaasti apua kameran toiminnoissa.

Nikon Coolpix P7000 on mainio kamera, jolla saa hyviä valokuvia ja laadukasta videota. Pienistä hiekkouksistaan huolimatta se sopii hyvin valokuvauksesta innostuneille, jotka eivät halua investoida kalliiseen järjestelmäkameraan.

Fakta

• Tarkkuus: 10,1 megapikseliä
• Video: Teräväpiirto
(1 280 x 720 pikseliä)
• Objektiivi: 28–200 mm
• Optinen zoomi: 7x
• Aukko: F2,8 – 5,6
• Herkkyys: 100–6 400 iso
• Näyttö: 3 tuumaa
• Muistikorttityyppi: Sd, sdhc
• Liitännät: Usb, hdmi,
mikrofoni, salama
• Akku: 350 kuvaa,
165 minuuttia videota
• Suomenkieliset valikot: On

  • Kuvan laatu

  • Teräväpiirtovideo

  • Runsaasti asetuksia

  • Kuvanvakaaja

  • Videon tarkennus

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Asus on päätynyt tekemään järkeviä kompromisseja voidakseen valmistaa kohtuuhintaisen kannettavan tietokoneen, joka kykenee kuitenkin useimpiin tehtäviin.

Lue lisää

Toimiva työjuhta

Toimiva työjuhta

Dell Latitude E5420:sta huomaa jo heti päältä, että kyse on laadukkaasta ja kestävästä kannettavasta. Tummanharmaa ulkokuori on harjattua alumiinia. Missään ei näy kiiltäviä pintoja, nettikameraa eikä pitkiä painikerivistöjä. Ainokaiset kolme äänenvoimakkuuden säätöön tarkoitettua painiketta viittaavat selvästi toimistokäyttöön.

Lue lisää

Vankka ja nopea kannettava

Vankka ja nopea kannettava

Dell Latitude E6420 -kannettavaa voi ennen kaikkea luonnehtia suorituskykyiseksi, turvalliseksi ja kestäväksi, ja se soveltuu hyvin työkannettavaksi.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää