Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Linksys E4200

Ciscon uusi reititinmalli Linksys E4200 pitää hyvin matalaa profiilia. Siinä ei ole näkyviä antenneja eikä ledejä, mattamustaa pintaa koristaa ainoastaan leveä metallinharmaa kaitale, jonka keskellä hohtaa Ciscon logo. Ongelmista laite kertoo välkyttämällä logoa.

Hinta:

149,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Tilailmaisimet on sijoitettu laitteen taakse, jossa on myös neljä gigabitin ethernet-liitäntää, verkkoliitäntä, wps-painike suojatun yhtey­den luomiseen, usb-liitäntä ja virtakytkin. Ohjattu toiminto opastaa asennuksessa suomeksi, ja kaikki sujuu vaivattomasti. Reititintä ja pc:tä ei tarvitse edes yhdistää toisiinsa johdolla, vaan ohjattu toiminto luo langattoman yhteyden aivan ilman salasanoja ja muita tietoja. Reititinpakkaus sisältää Cisco Connect -nimisen hallintaohjelman, joka helpottaa verkon päivittäistä käyttöä. Sillä langattomaan verkkoon voi yhdistää tietokoneita ja äly­puhelimia, hallita vierasverkkoa ja muuttaa verkon asetuksia. Käytännössä useimmat vastaan tulevat on­gel­mat ratkeavat ilman perinteistä hallintasivua.

Reitittimellä voidaan itse asiassa luoda kaksi langatonta verkkoa, joista toinen toimii tavallisella 2,4 gigahertsin taajuudella ja toinen viiden gigahertsin taajuudella. Jos kotona on laitteita, kuten mediasoitin, jotka voivat käyttää viiden megahertsin taajuutta, sen ottaminen käyttöön keventää toisen taajuuden kuormitusta. Laitteessa on myös mahdollisuus luoda enintään kymmenen käyttäjän vierasverkko, joka tarjoaa pääsyn vain internetiin eikä verkon muihin laitteisiin. Nopeusodotukset olivat korkealla, eikä testitulos pettänyt. Sopivan verkkokortin kanssa nopeus ylsi lähes 80 megabittiin sekunnissa. Vaikka siirtonopeus oli lyömätön, yhteydessä vaikutti ajoittain olevan pieniä katkoksia ikään kuin laite olisi torkahdellut. Tätä ei silti juuri huomannut arkikäytössä vaan laite tuntui aina yhtä nopealta ja tehokkaalta. Kantama oli erinomainen. Vaikka mittauspiste sijoitettiin 40 metrin päähän reitittimestä, yhteys säilyi koko ajan. Hyvän langattoman verkon voi siis hyvin luoda ilman ulkoista antenniakin.

Lue lisää testejä ja uutisia KotiMikrosta
Tilaa lehti tästä

[emediate]
[emediate]
[emediate]

Fakta

• Wlan: 802.11n
• Taajuudet: 2,4 ja 5 GHz
• Ethernet: Gigabit-verkko
• Vierasverkko: Kyllä
• Nopeus: 78,9 Mbit/s
• Usb-liitännät: 1
• Tiedostopalvelin: Kyllä
• Mediapalvelin: Kyllä
• Tulostinpalvelin: Ei
• Mitat: 22,5 x 16 x 2,5 cm
• Paino: 355 g

  • Käyttöönotto

  • Nopeus

  • Kantama

  • Vierasverkko

  • Kallis hinta

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Edullinen lasertulostin moneen tarpeeseen

Edullinen lasertulostin moneen tarpeeseen

Kun tarvitaan laitetta, joka selviää monentyyppisistä tulostustöistä, monitoimitulostin on yhä useamman valinta kotiin tai toimistoon.

Lue lisää

Demoversio pelin demosta

Demoversio pelin demosta

Spore Otuseditori on sangen viihdyttävä dna-rakennussetti, joka antaa esimakua tulevasta Spore-pelistä. Demon julkaisupäivänä YouTubeen siirrettiin jo yli 57 000 Spore-animaatiota.

Lue lisää

Mallikas tehohirmu

Mallikas tehohirmu

HP:n uuteen kevyiden kannettavien sarjaan kuuluu 13 tuuman näytöllä varustettu höyhensarjalainen sekä testaamamme hieman tukevampi, 2,4 kiloa painava 15,6-tuumainen malli. Laitteen mukana toimitetaan muotoilultaan samanhenkinen ulkoinen dvd-asema, joka yhdistetään kannettavan usb-liitäntään.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää