Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Laillista jännitystä – Kilpailu luoville nuorille

Laillista jännitystä on Nuorten Akatemian ja RAY:n kilpailu 13–19-vuotiaille nuorille. Kilpailussa tehtävänä on pohtia, millaista laillista jännitystä haluaisi kokea, ja suunnitella sen pohjalta mainos. Parhaat kilpailutyöt pääsevät esille RAY:n viestintäkampanjassa. Kilpailun tarkoituksena on muistuttaa, että alle 18-vuotiaat eivät enää heinäkuun alusta saa pelata rahapelejä.

Laillista jännitystä -kilpailu on käynnissä 3.1.2011–31.3.2011, joten osallistumaan ehtii vielä hyvin. Kilpailussa on neljä kategoriaa: printti, video, tunnus ja sosiaalisen median suunnitelma. Kilpailun pääpalkintona on MacBook Pro.

"Kilpailu on hyvä keino saada tietoa ikärajojen muuttumisesta nuorille, erityisesti 15–17-vuotiaille, joita muutos koskee. Pelaamista käsitellään myös kouluissa koulutettujen vierailijoiden ohjaamana", kertoo RAY:n tiedottaja Tiina Nurmi.

Pelaaminen osana Lainat, vipit ja lifestyle -kouluvierailua

Syksyllä käynnistyneillä Lainat, vipit ja lifestyle -kouluvierailuilla nuoret pohtivat omaa suhtautumistaan rahankäyttöön, pelaamiseen ja velkaantumiseen. Oppituntien tavoitteena on saada nuoret pohtimaan minne, omat rahat kuluvat sekä lainarahan ja pelaamisen riskejä. Nuorten Akatemia ja RAY toteuttavat kouluvierailut yhteistyössä Kuluttajaviraston kanssa.

Syksyn aikana järjestettiin 77 kouluvierailua pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Jyväskylässä. Kysynnän ja positiivisen palautteen johdosta vierailuja on mahdollista tilata yläkouluihin, lukioihin ja amiksiin myös kevään 2011 aikana. Kouluvierailun voi tilata Note-nettipalvelusta osoitteesta www.nuortenakatemia.fi/note. Palvelusta saa ladattua myös oppitunneilla käytettävät materiaalit.

Rahapelaamista säätelee arpajaislaki, jonka mukaan rahapeleissä on oltava yksi, yhtenäinen 18 vuoden ikäraja. RAY:n raha-automaateissa laki astuu voimaan 1.7.2011.

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Tyyliniekan minikannettava

Tyyliniekan minikannettava

Minikannettavat tuppaavat ulkoisilta ominaisuuksiltaan olemaan kuin samaan muottiin valettuja.

Lue lisää

Valkoinen helmi

Valkoinen helmi

Minikannettavien suuresta tarjonnasta huolimatta markkinoilta löytyy hyvin Samsung N210:n mentävä aukko

Lue lisää

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Asus on päätynyt tekemään järkeviä kompromisseja voidakseen valmistaa kohtuuhintaisen kannettavan tietokoneen, joka kykenee kuitenkin useimpiin tehtäviin.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää