Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


JOBO PhotoGPS

Geotagging eli geotäggäys on tullut valokuvaukseen jäädäkseen.

Hinta:

109,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Geotäggäyksellä tarkoitetaan paikkakoordinaattien lisäämistä digitaaliseen kuvatiedostoon, jotta voidaan myöhemmin saada selville, missä kuva on otettu. Jotkin kamerat sisältävät jo geotagging-toiminnon, mutta sen voi hankkia myös erikseen.

Melko kallis Jobo Photo­GPS -geotäggäyslaite sopii lähes kaikkiin digikameroihin, joissa on salamakenkä. Paikannuslaite toimii itsenäisesti, eikä käyttäjän tarvitse huolehtia siitä asennuksen jälkeen. Haittapuolena on se, ettei laitteen kanssa voi käyttää yhtä aikaa ulkoista salamaa.

Paikannuslaite on melko pieni ja kevyt. Kuvauspaikan koordinaatit tallentuvat, kun laitteen takana oleva vihreä valo välähtää. Kuvien siirtoa varten tietokoneelle on asennettava laitteen ohjelmisto, joka on hyvin selkeä. Kun laite on yhdistetty tietokoneeseen usb-johdolla, ohjelma liittää kuvat ja koordinaatit kuvatietoihin.

Käytännössä Photo­GPS sisällyttää kuvan tietoihin sekä kuvan ottopaikan että ajankohdan. Tietoja voi myöhemmin käyttää kuvien etsimiseen ja lajitteluun. Lisäksi kuvat voi sijoittaa tietojen perusteella kätevästi kartalle esimerkiksi Google Earth -karttaohjelmassa.

Monipuolinen hakutoiminto helpottaa kuvien etsintää isoistakin kuvamääristä. PhotoGPS pystyy tallentamaan muistiinsa jopa tuhannen kuvan koordinaatit ja toimii useita viikkoja yhdellä latauksella.

Fakta

• Liitäntä: Usb 2.0, salamakenkä
• Kuvamuodot: Jpeg, raw
• Tarkkuus: 10 metriä
• Muisti: 1000
paikkakoordinaattia
• Tallennusaika: 0,2 sekuntia
• Mitat: 68 x 20 x 43 mm
• Paino: 80 g
• Muuta: Usb-johto, ohjelma-cd

  • Geotagging

  • Pieni ja kevyt

  • Hyvä ohjelmisto

  • Kallis hinta

  • Estää lisäsalaman käytön

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Asus on päätynyt tekemään järkeviä kompromisseja voidakseen valmistaa kohtuuhintaisen kannettavan tietokoneen, joka kykenee kuitenkin useimpiin tehtäviin.

Lue lisää

Usb-laturi melkein mihin vain

Usb-laturi melkein mihin vain

Sandbergin monitoimilaturi on toteutettu hyvin yksinkertaisesti. Usb-liittimeen on yhdistetty johdolla kymmenen liitintä, jotka sopivat erilaisiin viiden voltin jännitettä käyttäviin laitteisiin. Laturissa on mini-usb- (useita) ja micro-usb-liittimet (älypuhelimiin).

Lue lisää

Vankka ja nopea kannettava

Vankka ja nopea kannettava

Dell Latitude E6420 -kannettavaa voi ennen kaikkea luonnehtia suorituskykyiseksi, turvalliseksi ja kestäväksi, ja se soveltuu hyvin työkannettavaksi.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää