Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


HP Pavilion DV3-2299eo

Testiryhmä lähti kokeilemaan HP:n 13 tuuman kosketusnäytöllä varustettua kannettavaa suurin odotuksin. Ikävä kyllä laite ei täyttänyt odotuksia.

Hinta:

1.099,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Ensimmäiseksi käyttöliittymää testattiin selaamalla musiikkivalikoimaa ja valokuvia, kirjoittamalla näytölle muistutuksia ja käyttämällä kalenteria. Vaikka se aluksi tuntui soveltuvan hyvin käytettäväksi koskettamalla, vaativammissa tehtävissä ongelmia ilmaantui heti. Lyhyesti sanottuna HP:n TouchSmart-ohjelma on epävakaa. Se reagoi painalluksiin satunnaisesti, eikä kohteiden selaus ole sujuvaa vaan parhaimmillaankin nykivää. Kehnoimmillaan laite ei reagoinut painalluksiin lainkaan.

TouchSmart-ohjelman perusongelma on se, että se on liimattu Windows 7 -käyttöjärjestelmän päälle eikä suinkaan rakennettu osaksi sitä. Esimerkiksi jos TouchSmart-ohjelman sulkee, Windows antaa virheilmoituksen ja käyttää aikaa olemattoman virheen paikantamiseen. Monet sormilla käytettävistä toiminnoista, kuten ikkunoiden suurentaminen usealla sormella vetämällä, toimivat myös Windows 7:ssä, mutta niiden käyttöä vaikeuttavat käyttöjärjestelmän pienet painikkeet ja kuvakkeet, joihin on vaikeaa osua. Tavallista hiirtä tulee pian ikävä.

Kosketusnäytön ja sitä tukevan ohjelmiston käyttäminen on sinänsä hyvä idea, mutta tässä mallissa ohjelma vaikuttaa vielä monin tavoin keskeneräiseltä. Lisäksi näyttö likaantuu helposti eikä käyttö tunnu enää silloin miellyttävältä.

Jos unohdetaan kosketuskäyttö ja arvioidaan kannettavaa muuten, se on hyvin varusteltu keskitason salkkumikro. Se ei ole liian painava eikä kulmikas eikä liian pieni ja tehoton, kuten useimmat netbookit. Sen hinnalla voisi kuitenkin saada myös paremman kokoonpanon ilman kosketusnäyttöä. DV3-sarjasta tulleissa uusissa malleissa puutteet on toivottavasti korjattu.

Fakta

• Suoritin: Intel Pentium
DualCore Mobile Processor
T4300 2,10 GHz
• Näyttö: 13,3", teräväpiirto,
monikosketusnäyttö
• Tarkkuus: 1366 x 768 pikseliä
• Muisti: 4 Gt
• Näytönohjain: Nvidia GeForce
G 105M
• Kiintolevy: 320 Gt
• Käyttöjärjestelmä: Windows 7
• Paino: Vähintään 2,13 kg
• Mitat: 32,7 x 22,1 x 31,8 cm

  • Hyvä idea

  • Viimeistelemätön ohjelmisto

  • Windows-ongelmat

  • Näyttö likaantuu helposti

  • Kallis hinta

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Asus on päätynyt tekemään järkeviä kompromisseja voidakseen valmistaa kohtuuhintaisen kannettavan tietokoneen, joka kykenee kuitenkin useimpiin tehtäviin.

Lue lisää

Vankka ja nopea kannettava

Vankka ja nopea kannettava

Dell Latitude E6420 -kannettavaa voi ennen kaikkea luonnehtia suorituskykyiseksi, turvalliseksi ja kestäväksi, ja se soveltuu hyvin työkannettavaksi.

Lue lisää

Korvanapit sinihampaalla

Korvanapit sinihampaalla

Philipsin SHB7110-nappikuulokkeet on tarkoitettu sekä musiikin kuunteluun että hands free -laitteeksi.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää