Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


HP Mini 5102

Ensi silmäyksellä HP Mini 5102 näyttää aivan tavalliselta minikanntavalta. Sen tyylikäs metallikuori antaa ylellisen ja hillityn vaikutelman. Toisaalta se on hieman paksumpi kuin kilpailevat mallit.

Hinta:

600,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Sisällä HP Mini 5102:ssa hyrrää Intelin Atom N540 -suoritin. Lisäksi laitteessa on kahden megapikselin nettikamera, jossa on kasvojentunnistus, 250 gigatavun kiintolevy ja – testatussa laiteversiossa – kaksi gigatavua työmuistia.

10,1 tuuman näyttö on ledeillä taustavalaistu, hyvä ja terävä. Näyttötarkkuus lähentelee teräväpiirtoa. Tekniset tiedot kuulostavat hyviltä vaikkakaan eivät ole millään lailla poikkeukselliset. Ero muihin sel­viää, kun näyttöä koskettaa. Muissa minikoneissa se ei ole suositeltavaa sormenjälkien vuoksi, mutta tässä sitä kannattaa kokeilla: HP Mini 5102:n erikoisuutena on kosketusnäyttö. Laitetta voi hallita sekä koskettamalla että näppäimistöllä ja tasohiirellä, mikä tekee työskentelystä hyvin joustavaa ja helppoa.

Näytölle voi tarvittaessa avata virtuaalinäppäimistön. Hallintatapaan voi suorastaan jäädä koukkuun, kun siihen oppii.Näyttö ei reagoi tökkimiseen yhtä vikkelästi kuin kosketusnäyttöpuhelimet tai Applen Ipad, mutta se on riittävän nopea. Esimerkiksi bussipysäkillä 3g-verkon kautta surffaamista helpottaa, kun ei tarvitse käyttää tasohiirtä, vaikka se toimiikin erinomaisesti.

HP Ministä on myynnissä erilaisia versioita. Testattu kosketusnäytöllinen laite on yksi huippumalleista. Sen noin 600 euron hinta yltää aidon kannettavan hintaluokkaan ja tuntuu hiukan liian kalliilta.

Saman laitteen perusmalli, jossa on gigatavu työmuistia ja tavallinen 1366 x 768 pikselin näyttö, maksaa vain 385 euroa. 3g-valmius kasvattaa hintaa vielä satasella. Edullisempi kokoonpanokin on aivan toimiva, muttei erotu massasta kuten huippumalli.

Fakta

• Suoritin: Intel Atom N450
• Näytönohjain: Intel Graphics
Media Accelerator HD
• 2 Gt muistia, 250 Gt levytilaa
• Näyttö: 10,1"
(1024 x 600 pikseliä)
• Wlan 802.11b/g/n, 3g,
bluetooth, gigabit ethernet
• Windows 7 Home Premium
• Paino: 1,2 kg
• Mitat: 24,9 (etureuna) x
262 x 180 mm

  • Kosketusnäyttö

  • Teknisesti laadukas

  • Näppäimistö

  • Hinta

  • Paksuus

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Asus on päätynyt tekemään järkeviä kompromisseja voidakseen valmistaa kohtuuhintaisen kannettavan tietokoneen, joka kykenee kuitenkin useimpiin tehtäviin.

Lue lisää

Toimiva työjuhta

Toimiva työjuhta

Dell Latitude E5420:sta huomaa jo heti päältä, että kyse on laadukkaasta ja kestävästä kannettavasta. Tummanharmaa ulkokuori on harjattua alumiinia. Missään ei näy kiiltäviä pintoja, nettikameraa eikä pitkiä painikerivistöjä. Ainokaiset kolme äänenvoimakkuuden säätöön tarkoitettua painiketta viittaavat selvästi toimistokäyttöön.

Lue lisää

Vankka ja nopea kannettava

Vankka ja nopea kannettava

Dell Latitude E6420 -kannettavaa voi ennen kaikkea luonnehtia suorituskykyiseksi, turvalliseksi ja kestäväksi, ja se soveltuu hyvin työkannettavaksi.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää