Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


HP Envy 15

HP:n uuteen kevyiden kannettavien sarjaan kuuluu 13 tuuman näytöllä varustettu höyhensarjalainen sekä testaamamme hieman tukevampi, 2,4 kiloa painava 15,6-tuumainen malli. Laitteen mukana toimitetaan muotoilultaan samanhenkinen ulkoinen dvd-asema, joka yhdistetään kannettavan usb-liitäntään.

Hinta:

1.600,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

HP:n Envy 15 on selvästi syntynyt Applen kannettavien inspiroimana. Siihen viittaavat muun muassa litteät näppäimet ja tasohiiri, jossa ei ole erillisiä painikkeita. Vaikka ulkomuoto hivelee silmää, näppäimistö ja hiiri aiheuttavat päivittäisessä käytössä harmaita hiuksia. Näppäimistö tuntuu erittäin hyvältä, mutta painikkeiden epätavallinen muoto ja sijoittelu vaikeuttavat käyttöä. Virhepainalluksia sattuu turhan usein, ja tilannetta hankaloittaa vielä näppäinmerkintöjen pieni koko.

Koska hiiren painikkeet on integroitu tasoon, pelkän tuntoaistin varassa ei tiedä, painaako oikeaa näppäintä. Tyylikkyydelle ja virtaviivaiselle muodolle on ilmeisesti annettu suunnittelussa enemmän painoarvoa kuin käytettävyydelle.

Käytännöllisyyttä ei ole ajateltu Windowsia asennettaessakaan. Sen ulkoasuun on valittu Stardockin valmistama teema, joka viimeistelee kokonaisuuden mutta joka ei toimi kunnolla muiden ohjelmien kanssa. Kun teema poistetaan, tietokone toimii ongelmitta.

Envy 15:n suorituskyky on huippuluokkaa, sillä siinä on supertehokas neliytiminen suoritin. Myös näytönohjain on äärimmäisen tehokas. Koska ohjaimessa on gigatavun verran omaa muistia, tällä kannettavalla voi jopa pelata pelejä.

Suuri teho kuluttaa kuitenkin paljon virtaa. Kun tietokone on kunnon käytössä, akussa riittää virtaa vain puoleksitoista tunniksi. Suuri virrankulutus synnyttää lämpöä, mutta ei ylenpalttisesti. Normaalisti tuuletin on melko hiljainen, mutta kuormituksessa se pärähtää käymään äänekkäästi.

Näytön tarkkuus on – ihme kyllä – vain 1366 x 768 pikseliä. Tähän hintaan näytöltä odottaisi enemmän. Lisäksi laitteessa olisi hyvä olla enemmän kuin kaksi usb-liitäntää.

HP Envy 15 ei tällä tietoa tule myyntiin Suomessa, joten laitetta halajava joutuu suuntaamaan verkko-ostoksille Ruotsiin tai Saksaan.

Fakta

• Suoritin: Intel Core i7 Quadcore 1,6 GHz
• Muisti: 4 Gt
• Näyttö: 15,6" tarkkuus 1366 x 768 pikseliä
• Kiintolevy: 320 Gt
• Näytönohjain: ATI Radeon HD 4830
• Käyttöjärjestelmä: Windows 7

  • Tekninen toteutus

  • Hyvä suorituskyky

  • Epäkäytännöllinen muotoilu

  • Näyttötarkkuus vaatimaton

  • Hinta ja saatavuus

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Valkoinen helmi

Valkoinen helmi

Minikannettavien suuresta tarjonnasta huolimatta markkinoilta löytyy hyvin Samsung N210:n mentävä aukko

Lue lisää

Tyyliniekan minikannettava

Tyyliniekan minikannettava

Minikannettavat tuppaavat ulkoisilta ominaisuuksiltaan olemaan kuin samaan muottiin valettuja.

Lue lisää

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Asus on päätynyt tekemään järkeviä kompromisseja voidakseen valmistaa kohtuuhintaisen kannettavan tietokoneen, joka kykenee kuitenkin useimpiin tehtäviin.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää