Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Google Chrome 10

Googlen Chrome on julkaisustaan saakka ollut nopein selain. Testatessa tuorein versio oli Chrome 10. Sen uusi JavaScript-moottori ei ole muuttanut tilannetta. Chromen asennuskin sujui nopeasti. Selain oli käyttövalmis lähes heti Asenna-painikkeen napsautuksen jälkeen. Asennus ei vaadi edes ohjatun toiminnon läpi käymistä saati koneen käynnistämistä uudelleen.

Hinta:

eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Hakukonevaihtoehtoja on valittavana kolme: Google, Bing tai Yahoo! Suosikkien tuominen muista selaimista on tehty hyvin helpoksi. Chromea voi lisäksi käyttää Windows-, Mac OS X- ja Linux-käyttöjärjestelmissä.

Chrome on ainoa selain, joka sisältää Adobe Flash -ohjelman. Tämä helpottaa käyttäjän osaa, kun tämän ei tarvitse asentaa ohjelmaa erikseen. Selain myös hakee Flash-ohjelmaan tiheään julkaistavat päivitykset automaattisesti.

Chrome 10:ssa on onnistuttu kiertämään monet Flashin turvallisuusongelmista, joska liitännäisiä voidaan suorittaa eräänlaisessa virtuaalisessa hiekkalaatikossa eli tilassa, jossa ne eivät pääse kosketuksiin muun tietokoneen kanssa. Tällöin mahdolliset selaimeen päässeet virukset eivät pääse saastuttamaan konetta. Toistai­seksi tämä ominaisuus toimii kuitenkin vain Chromen Windows 7- ja Windows Vista -versioissa.

Googlen selain on aina ollut ulkoasultaan kevyt ja minimalistinen. Näkymää hallitsevat välilehdet ja ainoa kenttä – Omnibox – sisältää sekä osoiterivin että hakukentän. Halutessaan käyttäjä voi tosin avata kirjanmerkkinsä Omniboxin alle. Painik­keita on karsittu myös selaimen oikeasta yläkulmasta. Omniboxiin on sisällytetty uusi ja näppärä Chrome Instant -toiminto.

Lue lisää testejä ja uutisia KotiMikrosta
Tilaa lehti tästä

[emediate]
[emediate]
[emediate]

Fakta

• Käyttöjärjestelmät: Mac OSX, Windows XP, Vista, 7
• Flash sisältyy: Kyllä

  • Nopeus

  • Entistä turvallisempi

  • Nopea hakutoiminto

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Asus on päätynyt tekemään järkeviä kompromisseja voidakseen valmistaa kohtuuhintaisen kannettavan tietokoneen, joka kykenee kuitenkin useimpiin tehtäviin.

Lue lisää

Vankka ja nopea kannettava

Vankka ja nopea kannettava

Dell Latitude E6420 -kannettavaa voi ennen kaikkea luonnehtia suorituskykyiseksi, turvalliseksi ja kestäväksi, ja se soveltuu hyvin työkannettavaksi.

Lue lisää

Korvanapit sinihampaalla

Korvanapit sinihampaalla

Philipsin SHB7110-nappikuulokkeet on tarkoitettu sekä musiikin kuunteluun että hands free -laitteeksi.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää