Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Canon IXUS 1100HS

Canon Ixus 1100HS -kameraa verhoaa vankka metalli­kotelo, joka kertoo laadusta ja kestävyydestä. Etuosaa hallitsee iso objektiivi, jossa on optinen 12x-zoomi, ja kulmassa on melko suuri salamavalo.

Hinta:

437,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Kamerassa on viisi hallinta­painiketta ja kaksi mikrofonia, joiden avulla videoiden ääneen saadaan luotua jonkinlainen stereovaikutelma.
Kamerassa käytetään tavallisen AA-pariston kokoista akkuparistoa, joka ladataan mukana tulevalla laturilla. Yhdellä latauk­sella saa otettua noin 170 kuvaa, jos kameraa ei käytetä välillä muuhun.
Kameran käyttö on vaivatonta ja luontevaa. Laukaisin on aivan etusormen ulottuvilla, ja sitä ympäröi rengas, jolla zoomataan. Oikean alakulman painikkeella kuvia voi selata ja tarvittaessa poistaa.
Kamerassa on lukuisia automaattisia toimintoja, jotka useimmiten helpottavat kuvaamista. Erityisen ilahduttava oli älykäs automaattitarkennus, joka etsii kohteesta kasvoja. Salaman, valoherkkyyden ja valko­tasapainon käsisäädöt saa käyttöön liukukytkimellä.
Käytännössä kamera on erinomainen, ja sillä saa kirkkaita ja luonnollisia kuvia. Automatiikka auttaa niin paljon, että moni turvautunee useim­miten siihen. Heikossa valossa salama tulee automaattisesti käyttöön mutta se ei ole liian hallitseva. Kamera on muutenkin niin herkkä, että kuvaaminen sujuu usein ilman salamaakin ja kuvista tulee miellyttävän lämpimän sävyisiä. Videon tallentaminen onnistuu hyvin heikossakin valossa, ja otokset pystyy siirtämään nopeasti vaikka Youtubeen.
Kameralla on kuitenkin myös heikkous: pakkaaminen aiheuttaa täysteräväpiirtovideokuvaan kohinaa. Alhaisempaa tarkkuutta käytettäessä sitä ei kuvassa ole. Täysteräväpiirtotarkkuutta kannattaa videoidessa välttää, niin saa melkein parempaa kuvaa ja säästää lisäksi tallennustilaa.

Lue lisää testejä ja uutisia KotiMikrosta
Tilaa lehti tästä

Fakta

• Tarkkuus: 12 megapikseliä
• Video: täysteräväpiirto
(1920 x 1080 pikseliä)
• Tallennus: Sd-muistikortti
• Akkukesto: Noin 170 kuvaa
• Optinen zoomi: 12x
• Näyttö: 3,2"
• Mitat: 9,9 x 5,9 x 2,2 cm
• Paino: 206 g

  • Valoherkkyys huipussaan

  • Hieno automaattitarkennus

  • Käytännöllinen

  • Hyvin toimiva zoomi

  • Ongelmat hd-videossa

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Järkevä kannettava pitkällä akkukestolla

Asus on päätynyt tekemään järkeviä kompromisseja voidakseen valmistaa kohtuuhintaisen kannettavan tietokoneen, joka kykenee kuitenkin useimpiin tehtäviin.

Lue lisää

Vaivaton verkkokiintolevy

Vaivaton verkkokiintolevy

Western Digitalin kätevän kokoisessa My Book Live -verkkokiintolevyssä on tallennustilaa peräti kaksi teratavua.

Lue lisää

Hyvin kulkeva  matkahiiri

Hyvin kulkeva matkahiiri

Microsoftin niin sanotun bluetrack-tekniikan väitetään parantavan hiiren kosketusta niin, että osoitin liikkuu näytöllä tasaisemmin, liikutettiinpa hiirtä sitten hiirimatolla, pöydällä tai lattiamatolla.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää