Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Bastion

Pieni ja lyhytkin peli voi olla hyvä, kuten Bastionin kaltainen pikku helmi osoittaa. Vaikka sen voi pelata läpi yhdessä päivässä, se tarjoaa taatusti upeaa viihdykettä koko ajaksi. Pelin läpi päässeille on lohdukkeeksi vielä uusintakierros, joka ei suinkaan ole aivan ensimmäisen kaltainen.

Hinta:

14,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Peli alkaa sankarin herätessä ja havaitessa, että maailma on kadonnut hänen ympäriltään. Jäljellä olevat pirstaleet leijuvat tyhjyydessä. Sankarin tehtävä on selvittää, mitä on tapahtunut ja voidaanko asia korjata.
Sankarin pinkoessa pitkin maailmansa jäänteitä tapahtumia kommentoi silloin tällöin käheä-ääninen mies. Tämä paljastaa silloin tällöin yllättäviä asioita tapahtumien kulusta, joka alkaa vähitellen selvitä.
Kertojan kommentit eivät tunnu tylsiltä eivätkä latteilta, vaikka niin voisi kuvitella. Ne valottavat sellaisia seikkoja, joita pelaaja ei tulisi ajatelleeksi, jos joutuisi toimimaan aivan omin päin.
Etenemistä vaikeuttavat vihollisjoukot, joita sankari onneksi voi hutkia vaikka kahdella aseella kerrallaan. Pirstaleisen maailman halki eteneminen on haastavaa, ja sitä keventää mukavasti erikoinen asevalikoima, joka ulottuu napakoihin iskuihin soveltuvasta vasarasta järeään liekinheittimeen.
Bastionin kaksiulotteinen mangahenkinen grafiikka on viehättävää. Siitä tulee mieleen vesivärimaalaus, jossa värit eivät aivan pysy hahmojen ääriviivojen sisällä. Väripaletista on valittu niin paljon hehkuvia ja kylläisiä värejä, että maisema on kuin satumaailmasta.
Oikeastaan pelin ainoa heikkous on ratojen sijoittaminen vinosti näytölle. Erikoinen näkökulma vaikeuttaa toisinaan hahmon liikuttamista kapeita väyliä pitkin, kun harkinta-aikaa ei ole ja vihollinen häilyy aivan kintereillä. Toisaalta tästä on selvästi haittaa vain muutamassa kohdassa.
Bastionin huokea lataushinta tekee pelistä entistäkin houkuttelevamman. On miellyttävää havaita, että peliteollisuudessa ei aina tavoitella vain mahdollisimman suuria, kalliita ja aikaa vieviä pelejä, vaan että hyvä tarina ja Bastionin kaltainen huolellisesti mietitty ja rakennettu pelimaailma ovat yhä arvossaan.

Lue lisää testejä ja uutisia KotiMikrosta
Tilaa lehti tästä

Fakta

Viihdyttävää peliä sävyttää erittäin onnistunut mangahenkinen kaksiulotteinen grafiikka.

  • Kaunis grafiikka

  • Hyvä tarina

  • Edullinen

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Monipuolinen kotipalvelin

Monipuolinen kotipalvelin

Tässä lehdessä on testattu jo aiemminkin HP:n kotipalvelimia. Niillä pyritään tekemään kotiverkon tiedostonjako erittäin helpoksi. Tässä uudistetussa versiossa on aiempaa tehokkaampi suoritin, enemmän työmuistia ja muutamia parannuksia ohjelmapuolella

Lue lisää

Ulkomuoto ennen ääntä

Ulkomuoto ennen ääntä

Sandberg, joka tunnetaan ehkä parhaiten laajasta johtovalikoimastaan, on nyt tuottanut sarjan kuulokkeita.

Lue lisää

Valkoinen helmi

Valkoinen helmi

Minikannettavien suuresta tarjonnasta huolimatta markkinoilta löytyy hyvin Samsung N210:n mentävä aukko

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää