Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


ASUS UL30A

Asus lupaa kevyen kannettavansa akun kestävän peräti 12 tuntia. Kun UL30A:ssa on lisäksi neljä gigatavua muistia ja 500 gigatavun kiintolevy, siinä riittää kapasiteettia suuriinkin tehtäviin. Toisaalta laitteesta puuttuu optinen asema.

Hinta:

750,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Testissä selvitettiin, pitikö valmistajan väite akun 12 tunnin toiminta-ajasta kutinsa. Aluksi Windows ilmoitti virtaa riittävän 5–6 tunniksi. Vaikkei tulos ollut huono, se jäi kauaksi luvatusta. Syy eroon löytyi kuitenkin pian: se oli Windows Live. Kun ohjelmapaketti oli poistettu, laite kertoi virran riittävän yhdellä latauksella jo 11 tuntia. 12 tuntiin päästiin muun muassa vähentämällä valaistusta ja ottamalla langaton verkko pois käytöstä.

Liitäntöjä laitteessa on runsaasti: taakse on sijoitettu usb-, näyttö-, ääni- ja verkkoliitännät sekä sd-muistikorttipaikka. UL30A on niin leveä, että siihen mahtuu täysikokoinen näppäimistö ja 13 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on 1366 x 768 pikseliä. Vaikkei laitteessa olekaan dvd-asemaa, isohkon akun vuoksi painoa kertyy kaikkiaan 1,8 kiloa.

Outo dvd-pyyntö
UL30A:n käyttöjärjestelmäksi on valittu Windows 7. Se toimii hyvin, ja testissä huomattiin, että sen asennus vei selvästi vähemmän aikaa kuin Vistan. Toisaalta laite pyysi ottamaan esille dvd:n järjestelmän varmuuskopion tallentamiseksi, vaikkei asemaa ei ole. Laitteen mukana tulee toisaalta palautus-dvd, jota voidaan käyttää ulkoisesta asemasta.

UL30A sisältää myös kiinnostavan vaihtoehdon Windowsille: kevyen Linux-käyttöjärjestelmän. Sillä voi käyttää langatonta verkkoyhteyttä, selainta, Skypeä sekä toistaa musiikkia kiintolevyltä. Se käynnistyy nopeasti ja on selkeä.

Näyttö on kyllin kirkas ja värit ovat hyvät, mutta katselukulma on melko kapea. Laitteeseen on mahdutettu myös nettikamera ja mikrofoni. Litteällä näppäimistöllä on mukava kirjoittaa. Tasohiiri toimii hyvin ja siinä voi käyttää erilaisia sormikuvioita, jotka helpottavat esimerkiksi netin selaamista. Hiiren painikkeet on koottu kapeaksi palkiksi, joka on melko jäykkä.

Tätä pc:tä ei myydä suorituskyvyllä. 500 gigatavun kiintolevy on erittäin nopea, mutta Intelin niukasti virtaa kuluttava suoritin ei ole mikään pikajuoksija. Väkevämpää suoritinta kaipaavalle on muitakin vaihtoehtoja. Muuten UL30A on oivallinen kompaktikannettava, josta riittää ytyä pitkään.

Fakta

• Suoritin: Intel Core 2 Duo
SU7300 1,3 GHz
• Muisti: 4 Gt
• Kiintolevy: 500 Gt
• Näyttö: 13,3" 1366 x 768 piks.
• Optinen asema: Ei
• Käyttöjärjestelmä: Windows 7
Home Premium
• Paino: 1,8 kg

  • Ennätyssitkeä akku

  • Erittäin kompakti

  • Lisäkäyttöjärjestelmä

  • Hiljaisuus

  • Suorituskyky

Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Monipuolinen kotipalvelin

Monipuolinen kotipalvelin

Tässä lehdessä on testattu jo aiemminkin HP:n kotipalvelimia. Niillä pyritään tekemään kotiverkon tiedostonjako erittäin helpoksi. Tässä uudistetussa versiossa on aiempaa tehokkaampi suoritin, enemmän työmuistia ja muutamia parannuksia ohjelmapuolella

Lue lisää

Ulkomuoto ennen ääntä

Ulkomuoto ennen ääntä

Sandberg, joka tunnetaan ehkä parhaiten laajasta johtovalikoimastaan, on nyt tuottanut sarjan kuulokkeita.

Lue lisää

Valkoinen helmi

Valkoinen helmi

Minikannettavien suuresta tarjonnasta huolimatta markkinoilta löytyy hyvin Samsung N210:n mentävä aukko

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää