Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


ASUS Eee PC1005PE

Asus Eee PC 1005PE noudattaa suuntausta, joka on ollut havaittavissa Asusin minikannettavissa heti ensimmäisen mallin jälkeen: ne ovat kasvamassa isommiksi

Hinta:

350,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Ensimmäisessä minikannettavien sukupolvessa esimerkiksi näytöt olivat pieniä, vain seitsemäntuumaisia, mutta 1005PE:n näyttö on 10,1-tuumainen.
Laitteessa on normaalit usb- ja verkkoliitännät, muistikortinlukija, n-standardin langaton verkkovalmius, bluetooth ja 250 gigatavun kiintolevy. Lisäksi laitteessa on 0,3 megapikselin nettikamera. Dvd-asemaa ei ole eikä digitaalista videolähtöä.

Käyttöönotto sujui ongelmitta. Musta kotelo on sileä­pintainen ja kiiltää valossa hauskasti, mutta näyttö ei onneksi heijasta pahasti. 1024 x 600:n pikselin näyttötarkkuus on riittävä, värit ovat hyvät ja kuva terävä. Nystyröidyn tasohiiren löytää helposti, ja painikkeet on sijoitettu sen alle eikä sivuille. Hiiri ja painikkeet toimivat erinomaisesti.

Näppäimistö on lähes täysimittainen. Sillä voikin kirjoittaa pitkään eikä ranteita ala kivistää. Pienikokoiselta laturilta kestää kannettavan käytön aikana kolme tuntia ladata akku täyteen, mutta täydellä akulla laitteen sitten luvataankin toimivan jopa 14 tuntia. Testissä, jossa ei säästelty sähköä, akusta riitti ytyä 9 tunniksi. 14 tuntiin saattaa siis päästä kevyellä käytöllä.

Hyvä akkukesto on kääntäen verrannollinen suorituskykyyn. Testissä 1005PE pärjäsi huonommin kuin Acerin 1. sukupolven minikone. Jos suorituskyky viilataan äärimmilleen, Asus Eee PC 1005PE kuitenkin yltää muiden minikannettavien tasolle.

Asukseen on asennettu valmiiksi Windows 7 Starter, josta puuttuu osa äänen ja videon toistoon tarvittavista koodekeista, eikä työpöydän taustakuvaa voi vaihtaa. Ihmetyttääkin, miksei laitteeseen ole yksinkertaisesti valittu Linux-järjestelmää.

Laitteessa on myös minikäyttöjärjestelmä, joka sisältä joitakin ohjelmia, kuten Skypen, selaimen ja chattiohjelman. Se käynnistuu ripeästi ja helpottaa netin käyttöä. Siitä olisikin kannattanut rakentaa täydellisen käyttöjärjestelmä.

Fakta

• Muisti: 1 Gt
• Kiintolevy: 250 Gt
• Näyttö: 10,1"
tarkkuus 1024 x 600 pikseliä
• Latausaika: 3 t
• Akkukesto: 9–14 t
• Suoritin: Intel Atom N450,
1,66 GHz
• Käyttöjärjestelmä: Windows 7
Starter
• Paino: 1,27 kg

  • Erittäin hyvä akkukesto

  • Hyvä näppäimistö

  • Lisäkäyttöjärjestelmä

  • Suorituskyky

  • Windows 7 Starter

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Harrastajan huippuskanneri

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Kätevä mini-pc kevyeen työhön

Kätevä mini-pc kevyeen työhön

Teknisten tietojen perusteella Asus Eee PC EB1006 voisi olla minikannettava. Kyse on kuitenkin mini-pc:stä eli täydellisestä pienikokoisesta tietokoneesta, jollaisia on ollut markkinoilla jo pitkään. Mini-pc:n etuja ovat pieni koko ja hiljainen ääni.

Lue lisää

Päivitystä kaipaava minikone

Päivitystä kaipaava minikone

Minikannettavien väliset erot ovat pieniä, joten yksityiskohdat nousevat arvoon arvaamattomaan.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää