Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Asus Eee Pc EB1006

Teknisten tietojen perusteella Asus Eee PC EB1006 voisi olla minikannettava. Kyse on kuitenkin mini-pc:stä eli täydellisestä pienikokoisesta tietokoneesta, jollaisia on ollut markkinoilla jo pitkään. Mini-pc:n etuja ovat pieni koko ja hiljainen ääni.

Hinta:

299,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Malleissa käytetään pitkälti kannettavien tietokoneiden tekniikkaa. Komponentit ovat pieniä ja kehittävät vain vähän lämpöä. Mini-pc-laitteissa on alettu suosia miniläppäreissä käytettyjä ratkaisuja, muun muassa Intelin Atom-suoritinta, kohtalaista näytönohjainta ja pientä kiintolevyä.

EB1006:n heikkouksia paik-kaa hinta, joka on saatu puristettua noin 300 euroon. Hinta sisältää näppäimistön ja hiiren, jotka tosin myös ovat – ikävä kyllä – miniformaattia. Koska ne eivät ole kovin laadukkaita eivätkä käteviä, tilalle tulee pian hankittua toiset.

Näppärä kauko-ohjaus
Eee PC EB1006:n kaltainen mini-pc ei sovellu vaativaan kuvankäsittelyyn eikä raskaiden 3d-grafiikkaa sisältävien pelien pyörittämiseen. Muuhun se riittää hyvin, sillä Asus on fiksusti valinnut käyttöjärjestelmäksi Windows Vistan sijaan XP:n. Sen ansiosta Eee PC:n kahden gigatavun työmuisti ei joudu liian lujille.

Laitteen mukana tulee myös kaukosäädin, jolla on mahdollista hallita joitakin laitteen multimediatoimintoja, kuten musiikin ja videoiden toistoa. Hiljaisena ja pienikokoisena laite sopii hyvin musiikkipalvelimeksi stereoiden kaveriksi. Koska laitteessa on myös langaton verkkosovitin ja hdmi-liitäntä, siihen voi helposti yhdistää taulutelevision netissä surffausta varten.

Eee PC EB1006 on tyylikkään virtaviivainen, ja jopa muistikortinlukija on piilotettu pienen luukun taakse. Laitteen takana on kuitenkin vain kaksi usb-liitäntää. Jos liitettäviä usb-laitteita on useampia, on pakko avata etuosan luukku, jonka takana on lisää liitäntöjä.

Jos suorituskyky ei ole ensisijainen vaatimus, Asusin pikku-pc on monessa suhteessa hintansa väärti.

Fakta

• Suoritin: Intel Atom N270
• Näytönohjain: ATI Mobility
HD4530
• Muisti: 2 Gt
• Kiintolevy: 160 Gt
• Järjestelmä: Windows XP
• Muuta: Muistikortinlukija
• Mitat: 220 x 176 x 28

  • Upea ulkoasu

  • Kaukosäädin

  • Hinta

  • Liian vähän usb-liitäntöjä

  • Näppäimistö ja hiiri

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Puutteellinen raivausohjelma

Puutteellinen raivausohjelma

Slow-Pcfighter on ylläpito-ohjelma, joka tarkistaa Windows-järjestelmän ja poistaa siitä tarpeettomat tiedostot.

Lue lisää

Hyvää ääntä  kärsivälliselle

Hyvää ääntä kärsivälliselle

Muodikkaassa mp3-soittimessa tulee olla kosketusnäyttö eikä mitään tylsiä painikkeita. Crea­tive on muistanut tämän suunnitellessaan Zen X-Fi 2 -mal­liaan. Ikävä kyllä se ei ole oivaltanut, että käyttöliittymäkin on muistettava sovittaa näyttöön.

Lue lisää

12 tunnin akkukesto

12 tunnin akkukesto

Asus lupaa kevyen kannettavansa akun kestävän peräti 12 tuntia. Kun UL30A:ssa on lisäksi neljä gigatavua muistia ja 500 gigatavun kiintolevy, siinä riittää kapasiteettia suuriinkin tehtäviin. Toisaalta laitteesta puuttuu optinen asema.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää