Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Amazon Kindle

Verkkokirjakauppa Amazon on julkistanut kakkosversion sähköisten kirjojen Kind­le-lukulaitteesta. Laite maksaa Yhdysvalloissa 259 dollaria (noin 190 euroa). Suomeen tilattuna hinnaksi tulee toimituskuluineen, veroineen ja muine maksuineen noin 265 euroa.

Hinta:

265,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Kindleen on tarjolla suuri kirjavalikoima: yli 350 000 nimikettä sekä niiden lisäksi sanoma- ja aikakauslehtiä. Valtaosa materiaalista on ostettavissa Suomeen, eikä hintakaan hirvitä. Amazonissa ei kuitenkaan ole myynnissä suomenkielisiä kirjoja. Kindle on silti houkutteleva laite englanninkielisiä kirjoja lukeville.

Harmi, että kirjojen langaton lataus 3g-yhteydellä ei ainakaan toistaiseksi toimi Suomessa, vaan ostokset pitää tehdä tietokoneen kautta kytkemällä Kindle siihen usb-johdolla.

Kindle käyttää sähköistä mustetta, jossa musta teksti esitetään harmaalla pohjalla. Näin tekstistä saadaan paljon tarkempaa kuin lcd-näytöllä. Lisäksi tekniikassa ei tarvita silmää rasittavaa taustavalaistusta. Laite käyttää sähköä vain sivua käännettäessä, jolloin akkukesto on noin kaksi viikkoa – riippuen toki siitä, kuinka paljon lukee. Grafiikan toistamisessa Kindle ei kunnostaudu, siksi kaupankin käyttöliittymä on suhteellisen karu mutta toimiva.

Kindlen näppäimistöllä on helppo tehdä hakuja, ja lukijassa on sopivasti peukalon ulottuville sijoitetut selailupainikkeet. Vaikka kesken olisi monta kirjaa, Kindle muistaa oikean kohdan sekä mahdolliset merkinnät, ja sisällön voi synkronoida ilmaisella Kindle-ohjelmalla Iphonen tai tietokoneen kanssa.

Fakta

• Saatavilla olevat kirjat:
Yli 350 000 kpl (engl.)
• Hinnat: Kirjat alkaen noin 2 e,
uudet noin 10 e,
lehdet noin 2–20 e/kk
(14 päivän maksuton kokeilu)
• Akkukesto: 2 viikkoa
• Liitäntä: Usb, 3g (ei Suomeen
myytävässä mallissa)
• Näyttö: 6"
• Mitat: 203 x 135,4 x 0,91 mm
• Paino: 289 g
• Muisti: 2 Gt
(mahtuu noin 1 500 kirjaa)

  • Kevyt ja vankka

  • Mukava lukea

  • Hyvä akkukesto

  • Ei langatonta latausta

  • Ei suomenkielisiä kirjoja

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Koristeltava dvd-poltin

Koristeltava dvd-poltin

Tässä optisessa asemassa kiinnittää ensimmäisenä huomiota kanteen, johon voi vaihtaa kuvia ja siten ”stailata” laitteen mieleisekseen.

Lue lisää

Leikittele  muisteilla

Leikittele muisteilla

Vaikka usb-muistit ovat nykyisin lähes toistensa klooneja, Kingston DataTraveler Mini Fun -sarja erottuu taatusti joukosta.

Lue lisää

Luksus- levytilaa lähiverkkoon

Luksus- levytilaa lähiverkkoon

Synologyn pätevän verkkokiintolevyn ainoa huono puoli on hankala käyttöönotto. Laitetta ei saa toimintakuntoon pelkästään verkkoon kytkemällä. Asennus kesti kauan puutteellisen käyttöohjeen, epäselvien virheilmoitusten ja vähemmän käyttäjäystävällisen asennusohjelman takia.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää