Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Adobe Premiere Elements 8

Adobe Premiere Elements on riisuttu versio Adobe Premiere Prosta, joka on ammattikäyttöön tarkoitettu videonmuokkausohjelma. Elementsistä on karsittu toiminnot, joita tavallinen käyttäjä ei tarvitse, ja saatu aikaan helppokäyttöisempi ja edullisempi ohjelma.

Hinta:

99,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Elements 8 on sarjan uusin versio. Testissä ilmeni, että se päästää käyttäjän helpolla, mutta vaatii tietokoneelta rutkasti tehoa. Ohjelmaa testattiin raskaansarjan pöytä-pc:llä, jossa oli Xeon-suoritin, 6 gigatavua muistia ja tehokas näytönohjain. Siitä huolimatta ohjelma hidasteli usein, kun piti leikata videota tai lisätä muokattavaan videoon leikkeitä. Vaikka videotiedostot ovat isoja – kyse on usein mega- tai gigatavujen tiedostoista – odottaminen kiristi hermoja.

Onneksi tietokone ei kuitenkaan kaatunut tai jumiutunut. Kaikki toimi silloinkin, kun ohjelmaa kokeiltiin tavallisella pc:llä, jossa oli vain Core 2 duo -suoritin. Hitaus näkyi myös siinä, että ohjelman käynnistyminen kesti melko pitkään, olipa pc sitten nopea tai hidas.

Hyvää Premiere Elements 8:ssa on sen helppokäyttöisyys ja monipuolisuus. Sekä valo- että videokuvaa voidaan tuoda siihen suoraan kamerasta myös teräväpiirtokuvana.

Premieren käyttäminen on helppoa, sillä kaikki kussakin puuhassa tarvittavat toiminnot löytyvät samasta paikasta. Yhdessä ikkunassa järjestellään tiedostoja ja toisessa muokataan kuvia. Järjestelmällisyyden ansiosta englanninkielisyydestäkään ei ole juuri haittaa.

Ohjelman käyttämiseksi ei tarvitse kahlata läpi paksua käyttöohjetta. Muok­kaus aloitetaan vetämällä kuvat tai video­leikkeet ohjelmaan ja järjestämällä ne. Tämän jälkeen valitaan siirtymät, taustamusiikki ja muut tehosteet. Lopuksi työ tallennetaan, poltetaan dvd:lle tai siirretään YouTube-videopalveluun.

Ohjelma maksaa 99 euroa, mikä ei ole paljon näin tuhdista paketista. Se sopii sekä satunnaiselle että ahkeralle videonmuokkaajalle. Ostajan kannattaa silti pitää mielessä, että pc:ssä on oltava hyvä näytönohjain ja mieluiten vähintään neljä gigatavua muistia, sillä muuten ohjelma toimii ryömintävaihteella.

Saatavana on myös 149 euron paketti, johon kuuluu Premiere Elements 8:n lisäksi kuvankäsittelyohjelma Photoshop Elements 8.

Fakta

• Järjestelmävaatimukset:
Vähintään 2 GHz:n suoritin,
Windows XP (Service Pack 2),
Vista tai Windows 7.
512 Mt muistia, 2 Gt
hd-videolle. 4,5 Gt vapaata
levytilaa, 16-bittinen näytön-
ohjain, DirectX 9 tai 10
-yhteensopivat äänikortin ja
näytönohjaimen ajurit.

  • Helppokäyttöisyys

  • Monipuolisuus

  • Tiedostomuototuki

  • Vaatii tehokkaan pc:n

  • Hidas käynnistyminen

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Monipuolinen kotipalvelin

Monipuolinen kotipalvelin

Tässä lehdessä on testattu jo aiemminkin HP:n kotipalvelimia. Niillä pyritään tekemään kotiverkon tiedostonjako erittäin helpoksi. Tässä uudistetussa versiossa on aiempaa tehokkaampi suoritin, enemmän työmuistia ja muutamia parannuksia ohjelmapuolella

Lue lisää

Ulkomuoto ennen ääntä

Ulkomuoto ennen ääntä

Sandberg, joka tunnetaan ehkä parhaiten laajasta johtovalikoimastaan, on nyt tuottanut sarjan kuulokkeita.

Lue lisää

Valkoinen helmi

Valkoinen helmi

Minikannettavien suuresta tarjonnasta huolimatta markkinoilta löytyy hyvin Samsung N210:n mentävä aukko

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää