Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Acer Iconia-484G64ns

Acer on yrittänyt keksiä taulutietokoneen uudelleen: tulos on kannettava tietokone ilman tavallista näppäimistöä. Kansien sisällä on vain kaksi samanlaista 14 tuuman kosketusnäyttöä.

Hinta:

1.499,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Alaosassa, jossa tavallisesti olisi näppäimistö, on näyttö, johon saa yhden painikkeen painalluksella ilmaantumaan virtuaalinäppäimistön. Sen ansiosta Acer Iconia voi käyttää suurin piirtein kuin tavallista kannettavaa tietokonetta.

Tätä kannettavaa voi kuitenkin käyttää myös toisella tavalla. Virtuaalinäppäinten lisäksi näytössä on myös virtuaalinen tasohiiri, mutta työpöydän kohteita tai selaimen painikkeita voi hyvin painaa suoraan sormin. Pienen totuttelun jälkeen tietokoneen hallinta näyttöä painelemalla alkaa sujua nopeasti ja siitä tulee lähes riippuvaiseksi. Laitteen käyttömahdollisuuksien laajentamiseksi Acer on sisällyttänyt uutuusmalliinsa muutaman lisätoiminnon: Kun näyttöä painaa yhtä aikaa viidellä sormella, esiin tulee kuvake, josta pääsee hallitsemaan esimerkiksi elokuvien ja valokuvien katselua ja musiikin kuuntelua. Kuvake on vir­tuaa­lipyörä, jota pyörittämällä saa media­sisältöä esiin. Virtuaalipyörää on hauskaa käyttää, jos on jo muutenkin tottunut hipaisunäyttöön.

Oikean näppäimistön puuttuminen on kaikesta huolimatta Iconian heikoin kohta. Virtuaalinäppäimistön toiminnassa ei sinänsä ole vikaa, mutta näppäimet eivät tunnu siltä kuin pitäisi eivätkä tarjoa samanlaista vastusta kuin oikeat näppäimet. Pitkää tekstiä kirjoittaessa alkaa kaivata oikean näppäimistön tuntua. Iconia jää taulutietokoneen ja aidon kannettavan välimuodoksi, eikä sitä ole tarkoitettukaan työn­tekoon vaan lähinnä viihdekäyttöön.

Iconiassa on Intelin tehokas Core i5 -suoritin, joten se selviää hyvin raskaistakin tehtävistä. Lisäksi näyttöjä voi käyttää näppärästi yhtä aikaa: ikkunoita voi siirrellä näytöltä toiselle tai jakaa nettisivun molemmille näytöille.

Iconian suorituskyky on vaikuttava. Pelitkin pyörivät nopeasti ja vaivattomasti, vaikkei kyse olekaan mistään varsinaisesta peli-pc:stä. Pelien pelaamiseenkin kaipaisi kuitenkin oikeita näppäimiä.

Rajoituksistaan huolimatta Acerin erikoinen kannettava ei ole huono. Se on tyylikäs, ja se antaa hyvän vaikutelman, koska tuntuu, että sen suunnittelussa on oikeasti tavoiteltu jotain uutta. Sitä ei voi kuitenkaan va­rauk­setta suositella, sillä rajallinen käytettävyys ja näin korkea hinta eivät ole hyvä yhdistelmä.

Lue lisää testejä ja uutisia KotiMikrosta
Tilaa lehti tästä

[emediate]
[emediate]
[emediate]

Fakta

• Suoritin: Intel Core i5-480M
• Muisti: 4 Gt
• Näytönohjain: Intel HD (integr.)
• Kiintolevy: 640 Gt
• Näyttö: 2 x 14"
• Näppäimistö: Täysikokoinen virtuaalinäppäimistö
• Paino: 34,7 x 24,85 x 1,35 cm
• Mitat: 2,8 kg

  • Kaksi kosketusnäyttöä

  • Runsaasti hyviä toimintoja

  • Useimmiten kyllin nopea

  • Kehno virtuaalinäppäimistö

  • Kallis hinta

Ulkoiset linkit
Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Valkoinen helmi

Valkoinen helmi

Minikannettavien suuresta tarjonnasta huolimatta markkinoilta löytyy hyvin Samsung N210:n mentävä aukko

Lue lisää

Näyttötietokone kaipaa lisää puhtia

Näyttötietokone kaipaa lisää puhtia

Yleensä yksi kosketuskäyttöisen tietokoneen suurimmista ongelmista on sormenjälkien jääminen näyttöön. Lyhytkin käyttö saa näytön näyttämään likaiselta. Lenovo Think­Centre M90z:n kohdalla tästä ei ole suurta pelkoa, koska näytön kosketuskäyttö jää käytännössä vähäiseksi.

Lue lisää

Pikkuruinen bluetooth-sovitin

Pikkuruinen bluetooth-sovitin

Monissa kannettavissa tietokoneissa on nykyään langattomaan tiedonsiirtoon käytettävä blue­tooth-liitäntä vakiovarusteena, mutta vanhemmista se usein puuttuu.

Lue lisää

Nyeste

Elokuvakasvatusta kouluikäisille

Kaikki kuvaa -sivuston avulla jokainen pystyy tekemään oman leffan vaikkapa pelkällä kännykällä. Omalla lyhärillä voi osallistua starttikisaan.

Lue lisää

Harrastajan huippuskanneri

Filmiskannereistaan tunnetun Plustekin uutuus, OpticFilm 120, on tarkoitettu ammattikäytön lisäksi myös valokuvauksen harrastajille.

Lue lisää

Ällistyttävän ohut näyttö

Näyttökuvan värit ovat kauniit ja sen asetuksia on helppo säätää, mutta laite on hieman liian kallis.

Lue lisää