Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Sony Cyber-shot DSC-H70

Melko suuresta objektiivista ja kymmenkertaisesta optisesta zoomista huolimatta tällä kertaa testattu Sonyn kamera on melko pienikokoinen.

Hinta:

270,00 eur
Tarkista hinnat

Meidän luokituksemme:

Lukijoiden luokitus:

 

Takaosaa hallitsee näyttö. Tilaa on jäänyt vain neljälle painikkeelle. Lisäksi kolme painiketta on sijoitettu kameran päälle. Asetus- ja säätövaihtoehtoja on vähän, ja pienet painikkeet vaikuttavat heikkolaatuisilta.
Iso näyttö toimii hyvin ja sen kuva näkyy selkeästi kirkkaassakin auringonpaisteessa. Heti ensimmäistä kuvaa otettaessaan käyttäjä huomaa kuitenkin yhden kameran suurista heikkouksista: hitauden. Kun kuva on otettu, kuluu kaksi sekuntia ennen kuin se ilmaantuu näytölle. Tänä aikana käytössä ei ole etsintä, johon voisi hakea seuraavan kohteen.
Kuvat ovat laadukkaita, vaikka valaistus voi joskus mennä erikoisemmissa toiminnoissa hieman pieleen. Esimerkiksi panoraamatoiminto on loistava, mutta yhdistetyssä kuvassa värit ovat usein mitäänsanomattomat.
Zoomiobjektiivi toimii nopeasti ja zoomausnopeus hidastuu sopivasti, kun tallennetaan videota. Enimmäiszoomauksellakaan värit eivät vääristy, vaikka terävyys alkaakin kärsiä. Keinotekoinen terävöitys näyttää joten kuten pystyvän kompensoimaan optiikan heikkouksia. Videokuvan maksimitarkkuus on 1280 x 720 pikseliä, joten se ei ole täysteräväpiirtokuvaa.
Lopputulos on useimmiten silti hyvä. Videokuvissa keinotekoinen terävöitys meni kuitenkin välillä jotenkin pieleen, sillä valkoiset kohteet saivat mustan reunuksen, jota ei todellisuudessa ollut.
Koska kameran painikkeet ovat pieniä, käytettävyyttä ei voi juuri kehua. Vaikka kamera kuittaa painallukset piippaamalla, mekaaninen laatu on heikko ja toimintojen esiin kaivaminen liian vaivalloista. Puutteiden vuoksi kameran arvosana jää välttäväksi.

Lue lisää testejä ja uutisia KotiMikrosta
Tilaa lehti tästä

Fakta

Tarkkuus: 16,2 megapikseliä
Zoomi: 25–250 mm (10x)
Näytön koko: 3 tuumaa
Nopeus: 1 kuva sekunnissa
Video: 1280 x 720 pikseliä (HD)
Akku: 910 mAh
Mitat: 10,2 x 5,8 x 2,9 cm
Paino: 164 grammaa

  • Terävät kuvat

  • Hyvä teräväpiirtovideo

  • Hidas tallennus

  • Liiallinen terävyys

  • Sekava hallinta

Ulkoiset linkit
Lue lisää
Turvallisesti netissä?

Oletko vaaran vyöhykkeellä verkossa surffaillessasi? Anna Kotimikron ja Nortonin huolehtia tietojesi ja koneesi turvaamisesta verkon vaaroilta.

Lue lisää

Kotimikro
Luetuinta
Tehokas zoomi edullisesti

Tehokas zoomi edullisesti

Canon SX30 IS on kompaktikameroiden zoomausluokan ylivoimainen voittaja 35-kertaisella zoomobjektiivillaan, jonka polttoväli on 28–840 millimetriä.

Lue lisää

Teräväpiirto hallussa

Teräväpiirto hallussa

Uusissa kannettavissa tietokoneissa alkaa olla vakiovarusteena yhdysrakenteinen nettikamera. Vanhempiin sellaisen saa ulkoisena laitteena.

Lue lisää

Pätevä pokkari pitkällä putkella

Pätevä pokkari pitkällä putkella

Laajakulmalinssin ja peräti 14-kertaisen zoomin ansiosta Nikon Coolpix S8200 -kamera tarjoaa vaihtoehdon suurille järjestelmäkameroille. Nikonin kamera on kompakti ja vankkarakenteinen, minkä huomaa myös runsaan 200 gramman painosta – kameran painon tuntee taskussa.

Lue lisää

Uusimpia
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP"  class="alternate" width="28" height="28" /><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP"  class="default" width="28" height="28" /></span>Skype ohjaa langatonta valvontakameraa

VIPVIPSkype ohjaa langatonta valvontakameraa

Pikaviestipalvelun kautta helposti hallittava, koko perheen valvontakamera.

Lue lisää

Testit: GoPro Hero 3 Silver

Testit: GoPro Hero 3 Silver

Kokoonsa nähden erittäin hyvä videokamera, joka sopii loistavasti liikkuvaan kuvaukseen.

Lue lisää

Aurinkoisen sään lomakamera

Aurinkoisen sään lomakamera

Hauskannäköinen ja helppokäyttöinen kamera on monipuolinen, mutta se vaatii paljon valoa.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi: