Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Saako olla iPhone 7? Ei kiitos!

Huhut pitivät kutinsa. Kumouksellinen iPhone 7 jäi tulematta. Säästyypä rahat.

Nimettömänä pysyvälle uutistoimittajalle on esitetty kysymys, aikooko hän vaihtaa iPhonen 6s-mallista uuteen iPhone 7 -malliin. Vastaus tulee tässä epäröimättä: Ei aio.

Ei tulisi mieleenkään pulittaa lähemmäs tuhatta euroa vain marginaalisesti paremmasta puhelimesta. Todennäköisesti moni muukin jättää tänä vuonna leiriytymättä luurikaupan eteen odottaman ovien avautumista perjantaina 16. syyskuuta. Noin kuvaannollisesti siis, sillä tulihan uusi iPhone jo ennakkotilattavaksi viime perjantaina.

Tuskin ketään - etenkään Apple-puristeja - sentään karkottaa kuulokeliitännän puute tai halu vaihtaa iOSista Android-leiriin. Nyt vain on niin, että Apple on ottanut välivaihteen ja jauhaa hieman paikoillaan. Aikaisemmissa julkistuksissa nähtyjä huipennuksia ei tällä kertaa saatu kokea.

Vain pieniä parannuksia
Vähän lisää tehoa, hieman parempi kamera, enemmän tallennustilaa, marginaalisesri parepmpi akkukesto ja vesitiiviys – ja okei, 3,5 mm:n kuulokeliitännän puuttuminen.

Siinä ne isoimmat asiat sitten ovatkin iPhonen osalta. Lähes kaikki uudet toiminnot ja ominaisuudet ovat olleet julkisia salaisuuksia jo pitkän aikaa. Apple on myös kerännyt kritiikkiä siitä, että se on jäänyt kilpailijoistaan jälkeen.

Vesi- ja pölytiiviys tuli iPhoneen vasta nyt, vaikka se on Android-puolella ollut jo lähes peruskauraa monissa malleissa. Kameratekniikka on kyllä parhaiden Android-puhelinten tasolla, mutta ei kuten ennen, kun Apple näytti, millaiset ominaisuudet älypuhelimessa kuuluu olla.

Pätevän puhelimen päivitys
Mittaukset osoittavat, että iPhone 6s:n A9-suoritin on huipputehokas ja pärjää Samsungin sekä HTC:n lippulaivamalleille. Uusi A10-suoritin on kuulemma 50 prosenttia tehokkaampi, minkä perusteella iPhone 7 olisi maailman tehokkain puhelin.

Muotoilunsa puolesta uutuus ei juuri eroa edeltäjästään, mutta Applen design vetoaa käyttäjiin, ja siksi yhtiö pitää kiinni hoikasta rungosta, jossa on pyöreät kulmat.

Kamera nousee jonkin verran taustasta esiin. Samasta seikasta haukuttiin Samsungia, joka sittemmin tasoitti taustapaneelinsa.

Voidaan kai silti todeta, että Apple on kehittänyt edelleen jo ennestään hyvää puhelinta, joka on myös luokkansa kärkeä. Toki lähes tuhannen euron hintaa sopii jo odottaa laatua. Huokeinkin iPhone 7 maksaa 779 euroa, mikä on tolkuton hinta puhelimesta. Mutta onhan se kaikkea muutakin kuin pelkkä puhelin… onhan?

Statistan tilastoportaalin mukaan Applen markkinaosuus on pienentynyt jatkuvasti vuodesta 2011 alkaen, jolloin iPhone 4s julkaistiin. Samaan aikaan alkoi kilpailijoiden kasvu.

Lisäksi iPhone-myynti on jämähtänyt paikoilleen, vaikka älypuhelinten myynti jatkuvasti kasvaa. Nyt vaikuttaa siltä, että tänä vuonna uutistoimittajakaan ei muuta tätä tilastokehitystä.TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Näkemiin pyyhkäisyavaus

Näkemiin pyyhkäisyavaus

Apple iOS 10 -järjestelmässä ei enää pyyhkäistä lukitusta auki.

Lue lisää

iPhone 7 tulee syyskuussa

iPhone 7 tulee syyskuussa

Lue, mitä uutuuksilta on odotettavissa.

Lue lisää

Älyä pukinkonttiin

Älyä pukinkonttiin

Useasta lahjapaketista löytyy tänä vuonna iPhonen lisäksi myös älykello, uskoo Suomen suurin it-tukkuri.

Lue lisää

Nyeste

Poralla ääniliitäntä

Huh-huh, näin porataan kuulokeliitäntä puhelimeen.

Lue lisää

Luotokortilla lisäturvaa

Luottokortilla saa uuden puhelimen kylkeen myös kattavat vakuutukset.

Lue lisää

Osaako iPhone tämänkin?

Puhelimestasi löytyy yllättäviäkin toimintoja, jotka tuovat lisää käytettävyyttä.

Lue lisää