yhdistysavain

Yhdistys toimii verkossa

Yhdistysten luvatussa maassa paperinpyöritystä voi korvata netillä.

keskiviikko 25. joulukuuta 2013 teksti Jukka Sundholm.
Jäsensivujen ja ryhmäpostin julkisivuna toimii yhdistyksen sivusto. Se on visuaaliselta ilmeeltään karsittu ja näyttää Yhdistysavaimen oman mainoksen.

Maksuton, suomenkielinen, yhdistyksen toimintaa edistävä ja yhdistystä varten tehty. Edellä mainitut kriteerit täyttävä yhdistyksen oma verkkopaikka on hyvinkin tutustumisen arvoinen tuttavuus. Yhdistystoimintaa, niin vapaata kuin rekisteröityäkin, edesauttavat hallittavuus ja tiedon koonti yhteen. Lisää apuja tuo helppo viestintä ja jäsenten välisen kommunikaation keskittäminen.

Sähköpostin ryhmäviestit ajavat viestinnän hetkessä solmuun, saati että muistioita, pöytäkirjoja ja laskelmia alettaisiin käsitellä sähköpostissa. Tämän kaltaiset asiat vaativat naamatusten oloa – ja asioita pohjustavaa verkkotoimintaa, johon eräs työkalu on Yhdistysavain.

Yhdistysavaimen maksuton viiden sivun kotisivupaketti sisältää jäsensivut, ryhmäpostin ja jäsenluettelon enimmillään 50 jäsenelle. Palvelu näyttää mainoksia. Suljettujen jäsensivujen parhaita ominaisuuksia ovat jäsenfoorumi ja ryhmäposti.

Ilmaisversiota voi käyttää ilman aikarajaa ja sen voi yksityishenkilökin yksin avata. Sivujen osoite on tyyppiä nimi.yhdistysavain.fi. Muukin osoite on mahdollinen. Muun muassa siitä kertoo tarkemmin asiakaspalvelu, joka on myös ilmaisversion valinneiden käytettävissä (s-posti, chat ja puhelin). Palvelun html-koodia ei voi itse muokata, koska Yhdistysavain on rakennettu julkaisujärjestelmällä.

Yhdistystoiminnassa oleellisesta tietoturvasta kerrotaan niukasti: "Jatkuvasta varmuuskopioinnista ja tietoturvasta vastaa Avoine Oy. Palvelimet sijaitsevat fyysisesti suojatussa tilassa".

Ilmaisversiolla lykästyvät jäsenluettelon ylläpito, ryhmäpostitukset, julkisten kotisivujen rakentaminen ja salasanasuojatut sivut jäsenille. Muut ominaisuudet, esimerkiksi hallituksen oma alue, maksavat.

Ehkä sinua kiinnostaa...