Google Earth Fly-simulator

Viisi hauskaa pääsiäismunaa pc:lle

Pääsiäismuna sisältää perinteisesti jonkun yllätyksen tai muun hauskan asian. Esittelemme viisi viihdyttävää pääsiäismunaa, jotka löydät omalta tietokoneeltasi.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016 teksti Maija Vari. Kuva: Lotus Head
Easter-Eggs

Kuva: Lotus Head

Tietokoneohjelmiin ja nettipalveluihin on aina kätketty piilotoimintoja, pelejä, vitsejä ja jopa täysin toimivia ohjelmia.

Chrome-selain ja Googlen hakukone kätkevät sisäänsä useita yllätyksiä, jotka saa esiin kirjoittamalla tietyn tekstin.

Kirjoita Chromen osoiteriville tai Googlen hakuruutuun Do a Barrel Roll, paina Enter-näpppäintä ja ihaile volttia. Temppu toimii Google-haussa myös muissa selaimissa.

Kirjoita hakuun Atari Breakout, paina Enter-näppäintä ja valitse hakuruudun alta ”Kuvahaku”. Pääset pelaamaan ruudullasi klassista kolikkopeliä.

Youubessa on myös omat pääsiäismunansa. Kirjoita Youtuben hakuun Do the Harlem Shake ja paina Enter-näppäintä, niin esitys alkaa.

Toinen efekti tulee Tähtien Sodasta. Kirjoita Youtuben hakuriville Use the Force, Luke ja paina Enter-näppäintä, niin esitys alkaa.

Google Earthin pääsiäismuna on vaatimattomasti lentosimulaattori.

Käynnistä Google Earth ja käytä näppäinyhdistelmää Ctrl + Alt + A valitaksesi F16-hävittäjän tai pienen propellikoneen. Aloita lento ja näppäile Ctrl + H, niin saat ohjeita.

Bonus: Valitse ensin Googlen asetuksissa Älä näytä Instant-tuloksia. Kirjoita sitten Google-hakuun Google Gravity ja valitse Kokeilen onneani. Sitten voit yrittää käyttää Googlea.

Ehkä sinua kiinnostaa...