Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Testaa sanallinen sukkeluutesi

Aku Ankan kotisivuilla oleva Akun ja Pellen Kielikoje -peli panee ankkojen ystävien taidot koetukselle suomenkielisiä sanontoja, synonyymeja, lasautuksia ja kielellisiä nokkeluuksia pähkäiltäessä.

Akun ja Pellen Kielikoje on osa Aku Ankka -lehden 60-vuotisjuhlallisuuksia ja se tarjoaa kaikille lukutaitoisille mahdollisuuden oman kielellisen rikkauden testaamiseen. Sanavalmiutta ja suomen kielen kiemuroita luotaava koje sisältää monivalintakysymyksiä kolmella eri vaikeustasolla, ja niiden laadinnasta on vastannut Aku Ankan toimitus, suomen kielen tohtori Lari Kotilainen Helsingin yliopistolta sekä filosofian maisteri Maiju Ristkari.

”Aku Ankka ollut jo 60 vuoden ajan luovan kielellisen ilmaisun edelläkävijä, ja sen lukijat ovat saaneet muihin maihin verraten ehdottomasti eniten vastinetta lukemiseen käyttämällensä ajalle. Tämä testi onkin rakennettu nimenomaan suomalaisille lukijoille, eikä se kysele kieliopin perään vaan keskittyy Ankkalinnasta tuttuun kielelliseen luovuuteen”, kertoo Lari Kotilainen.

”Kielikoje haastaa käyttäjänsä kielivalmiutta neljässä eri osa-alueessa ja on tarkoitettu kaiken ikäisille, näköisille ja kokoisille ankan ystäville. Alaikärajaa ei ole, mutta suosittelemme, että vanhemmat ovat mukana avustamassa aivan nuorimpia pelaajia", Kotilainen tarkentaa pelin rakennetta.

Akun ja Pellen Kielikoje on kielipäätä vaativa maksuton peli, jonka suurin palkinto on kireyden katoaminen kielenkannoista ja verbaalisen vireystason suorastaan sähäkkä nousu. Pelin loppuun asti suorittaneet saavat arvonimen ja he voivat tulostaa itselleen muistoksi diplomin. Palkintoja, joilla on rahallista arvoa, ei pelissä jaeta.


VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Ilmaiset kotisivut

Ilmaiset kotisivut

123kotisivu-palvelun avulla voit luoda nopeasti ja vaivattomasti tyylikkäät kotisivut, joilla voit muun muassa esitellä valokuviasi hienossa nettialbumissa. Voit käyttää diaesitystä, jossa on näyttävät siirtymät ja taustamusiikki - myös koko näytön tilassa. Palvelu on helppokäyttöinen, eikä edellytä erityisosaamista.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tilaa uutisia

VIPVIPTilaa uutisia

Feedly esittelee joka minuutti uusia uutisia aihepiireistä, jotka voi valikoida itse.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Särvitä selainta

VIPVIPSärvitä selainta

Suosittuun Chrome-selaimeen on saatavana myriadi laajennuksia. Esittelemme niistä parhaimmat.

Lue lisää

Nyeste

Hassuja kiistoja

Juupas. Eipäs. Wikipediassa ei aina olla samaa mieltä, vaan kättä väännetään hyvinkin tiukasti.

Lue lisää

Seuraa hintaa

Hintavertailupalvelu lähettää tiedon, kun seuraamasi tuotteen hinta laskee.

Lue lisää

Jeesus toiseksi muokatuin

Wikipedian muokatuimpien henkilöartikkelien top 5.

Lue lisää