Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Syrjähyppineitä jahdataan edelleen

Tietomurron kohteeksi joutuneen Ashley Madison -deittisivuston käyttäjiltä kiristetään jatkuvasti lisää rahaa – ja kiristyksen arvellaan vain pahenevan 2016.

Kun deittisivusto Ashley Madison, joka on erikoistunut yhdistämään ihmisiä, jotka haluavat olla uskottomia puolisolleen, joutui tietomurron kohteeksi viime kesänä, palvelun käyttäjien tietoja vuodettiin nettiin – ja nyt näyttää siltä, että muut kuin tietomurron tehneet kiristävät tiedoilla rahaa käyttäjiltä.

Riippumaton tietoturvaekspertti Graham Cluley on kertonut BBC:lle, että häneen ottavat yhä useammin yhteyttä ihmiset, jotka ovat saaneet sähköpostiviestin, jossa uhataan paljastaa deittisivuston jäsenyys viestin vastaanottajan läheisille, ellei tämä maksa. Joissain tapauksissa on vaadittu jopa 4 000 euron summaa.

Graham Cluley epäilee, että kiristyksen taustalla eivät ole alkuperäiset hyökkääjät vaan moraalittomat tahot, jotka ovat päässeet käsiksi arkaluontoisiin tietoihin. Cluley uskoo, että vuoden 2016 aikana tulee julki useita vastaavia kiristysyrityksiä. Hän neuvoo olemaan suostumatta kiristykseen ja ottamaan yhteyttä poliisiin.

Ota Officen ohjat käsiisi

Ohjelmat Opi käyttämään Officen, Wordin ja PowerPoint -esitysohjelman parhaita ominaisuuksia.

Lue lisää

Ota Officen ohjat käsiisi
Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Ilmaiset kotisivut

Ilmaiset kotisivut

123kotisivu-palvelun avulla voit luoda nopeasti ja vaivattomasti tyylikkäät kotisivut, joilla voit muun muassa esitellä valokuviasi hienossa nettialbumissa. Voit käyttää diaesitystä, jossa on näyttävät siirtymät ja taustamusiikki - myös koko näytön tilassa. Palvelu on helppokäyttöinen, eikä edellytä erityisosaamista.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tilaa uutisia

VIPVIPTilaa uutisia

Feedly esittelee joka minuutti uusia uutisia aihepiireistä, jotka voi valikoida itse.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Särvitä selainta

VIPVIPSärvitä selainta

Suosittuun Chrome-selaimeen on saatavana myriadi laajennuksia. Esittelemme niistä parhaimmat.

Lue lisää

Nyeste

Hassuja kiistoja

Juupas. Eipäs. Wikipediassa ei aina olla samaa mieltä, vaan kättä väännetään hyvinkin tiukasti.

Lue lisää

Seuraa hintaa

Hintavertailupalvelu lähettää tiedon, kun seuraamasi tuotteen hinta laskee.

Lue lisää

Jeesus toiseksi muokatuin

Wikipedian muokatuimpien henkilöartikkelien top 5.

Lue lisää