Unfaithfull

Syrjähyppineitä jahdataan edelleen

Tietomurron kohteeksi joutuneen Ashley Madison -deittisivuston käyttäjiltä kiristetään jatkuvasti lisää rahaa – ja kiristyksen arvellaan vain pahenevan 2016.

perjantai 18. joulukuuta 2015
AshleyMadison

Kun deittisivusto Ashley Madison, joka on erikoistunut yhdistämään ihmisiä, jotka haluavat olla uskottomia puolisolleen, joutui tietomurron kohteeksi viime kesänä, palvelun käyttäjien tietoja vuodettiin nettiin – ja nyt näyttää siltä, että muut kuin tietomurron tehneet kiristävät tiedoilla rahaa käyttäjiltä.

Riippumaton tietoturvaekspertti Graham Cluley on kertonut BBC:lle, että häneen ottavat yhä useammin yhteyttä ihmiset, jotka ovat saaneet sähköpostiviestin, jossa uhataan paljastaa deittisivuston jäsenyys viestin vastaanottajan läheisille, ellei tämä maksa. Joissain tapauksissa on vaadittu jopa 4 000 euron summaa.

Graham Cluley epäilee, että kiristyksen taustalla eivät ole alkuperäiset hyökkääjät vaan moraalittomat tahot, jotka ovat päässeet käsiksi arkaluontoisiin tietoihin. Cluley uskoo, että vuoden 2016 aikana tulee julki useita vastaavia kiristysyrityksiä. Hän neuvoo olemaan suostumatta kiristykseen ja ottamaan yhteyttä poliisiin.

Ehkä sinua kiinnostaa...