Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Merialueiden karttapohjat ja tuulikartta netissä

Suomen ja Ruotsin merialueiden karttapohjat ovat nyt maksutta verkkokäytössä. Mukana ovat myös Saimaa ja Päijänne. Lisäksi palvelussa on Ilmatieteen laitoksen toimittama, meteorologin tarkistama tuulikartta.

Karttapohjat perustuvat Liikenneviraston ja Sjöfartsverketin aineistoon. Ohjelmistotalo Nautics Oy:n tekemä Sailmate-palvelu sisältää myös reittisuunnittelusovelluksen, jonka avulla veneilijä voi suunnitella ja jakaa turvallisia reittejä Suomen ja Ruotsin vesialueilla. Suomen reitityksessä otetaan kartta-aineiston ja väylien lisäksi huomioon myös veneen ominaisuudet. Reitit voi viedä moniin plotterimalleihin ja heinäkuussa julkaistavassa Android sovelluksessa voi veneilijä käyttää hyödykseen myös paikannusominaisuutta.

Toukokuussa julkaistu www.sailmate.se antaa myös ruotsalaisille veneilijöille mahdollisuuden tutkia maksutta oman maan kohteiden ja karttojen lisäksi myös Suomen karttapohjia ja kohteita. Luonnollisesti sekä suomalaiset että ruotsalaiset voivat suunnitella reittejä Ruotsin ja Suomen merialueilla.

Sailmate-palvelusta löytyvät Suomen ja Ruotsin vierassatamatiedot ja Turun Partio-Sissit ry:n luonnonsatamien sijainnit. Palveluntarjoajien lisäksi myös käyttäjät ovat lisänneet satoja kohteita, retkisatamista rantoihin ja varoituksiin. Kohteet voi reittisuunnittelusovelluksessa lisätä suoraan omille reiteille. Kohteita on jo yli 3 000 Suomen ja Ruotsin vesillä.

Fonecta on puolestaan julkaissut kokeiluvaiheessa olevan beta.eniro.fi-palvelun, josta löytyy maksuttomat veneilykartat koko Suomesta. Veneilykartat ovat tarkoitettu järvi- tai meriretkien suunnitteluun, ja niistä voi selvittää vesireittien väylät ja syvyydet. Veneilykarttoja ei kuitenkaan ole tarkoitettu vesillä navigointiin, vaan siihen tarkoitukseen on käytettävä virallisia merikarttoja.

Myös Fonectan veneilykartoista löytyvät tiedot Suomen vierassatamista. Vierassatamia koskeva tieto on koostettu yhteistyössä Suomen Vierassatamaoppaan kanssa. Tietoja täydennetään kesän aikana esimerkiksi venepaikkojen lukumäärien ja vierassatamien palvelujen osalta.

”Jatkossa veneilykarttoja kehitetään edelleen, joten kokeiluvaiheessa palvelusta saatava palaute on meille erittäin tärkeää”, kertoo Fonectan palvelukehityksestä vastaava johtaja Harri Aho.

Uudistettu eniro.fi julkistetaan kokonaisuudessaan syksyllä 2011.

VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Ilmaiset kotisivut

Ilmaiset kotisivut

123kotisivu-palvelun avulla voit luoda nopeasti ja vaivattomasti tyylikkäät kotisivut, joilla voit muun muassa esitellä valokuviasi hienossa nettialbumissa. Voit käyttää diaesitystä, jossa on näyttävät siirtymät ja taustamusiikki - myös koko näytön tilassa. Palvelu on helppokäyttöinen, eikä edellytä erityisosaamista.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tilaa uutisia

VIPVIPTilaa uutisia

Feedly esittelee joka minuutti uusia uutisia aihepiireistä, jotka voi valikoida itse.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Särvitä selainta

VIPVIPSärvitä selainta

Suosittuun Chrome-selaimeen on saatavana myriadi laajennuksia. Esittelemme niistä parhaimmat.

Lue lisää

Nyeste

Hassuja kiistoja

Juupas. Eipäs. Wikipediassa ei aina olla samaa mieltä, vaan kättä väännetään hyvinkin tiukasti.

Lue lisää

Seuraa hintaa

Hintavertailupalvelu lähettää tiedon, kun seuraamasi tuotteen hinta laskee.

Lue lisää

Jeesus toiseksi muokatuin

Wikipedian muokatuimpien henkilöartikkelien top 5.

Lue lisää