Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Mobiilikaista ohitti muut

Viestintäviraston julkaisemasta vuosikatsauksesta ilmenee, että mobiililaajakaistoja on jo enemmän kuin muita laajakaistoja yhteensä. Tiedonsiirto matkaviestinverkoissa kasvoi edelleen voimakkaasti vuonna 2010. Tämä näkyi sekä liittymä- että tiedonsiirtomäärissä.

Erityisesti mobiililaajakaistaliittymien määrä kasvoi merkittävästi: Suomessa oli vuoden lopussa yli 1,6 miljoonaa mobiililaajakaistaliittymää, mikä on yli 730 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Toisaalta myös jo vähenemässä ollut kiinteiden laajakaistayhteyksien lukumäärä kääntyi vuoden toisella vuosipuoliskolla kasvuun. Kaikkiaan laajakaistaliittymiä oli vuoden lopussa lähes 3,2 miljoonaa. Liittymämäärä kasvoi vuoden 2010 aikana noin 29 prosentilla.

Siirtymä kohti nopeampia tiedonsiirtoluokkia kiihtyi vuonna 2010. Vuoden lopussa reilusti yli puolet kiinteistä laajakaistaliittymistä oli yhteysnopeudeltaan vähintään neljä megabittiä sekunnissa, kun vuotta aiemmin tällaisia yhteyksiä oli vain reilu kolmannes. Myös mobiililaajakaistaliittymissä siirryttiin nopeampiin nimellisnopeuksiin. Kaikista laajakaistaliittymistä 56 prosenttia oli yhteysnopeudeltaan vähintään kaksi megabittiä sekunnissa.

Television asema on yhä vahva, vaikka nuoret katsovat ohjelmia paljon netistä. Suoraan internetistä vastaanotettavat lähetykset eivät nuorimpia ikäryhmiä lukuun ottamatta ole yleistyneet ratkaisevasti. Televisiota myös katsottiin suomalaisissa kotitalouksissa lähes yhtä paljon vuonna 2010 kuin parina edellisenäkin vuotena eli keskimäärin liki kolme tuntia päivässä.

Nuoret ovat muuttaneet television katselutottumuksiaan eniten: he arvioivat katsovansa yhä enemmän ohjelmia netistä, ja samaan aikaan television katseluun käytetty aika on vähentynyt. Vanhemmissa ikäryhmissä katselutottumukset pysyivät kutakuinkin ennallaan.

Vuosikatsaus 2010 on luettavissa Viestintäviraston internetsivuilla.

VIPVIPHalvallakin voi saada hyvää

Tietokone Uudesta tietokoneesta ei välttämättä tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Tutustuimme kahteen edulliseen vaihtoehtoon.

Lue lisää

Halvallakin voi saada hyvää
3,50 e!

3,50 e!

KotiMikro Saat käyttöoikeuden kaikkiin oppaisiin ja testeihin SEKÄ Kotimikro-lehden ...

Lue lisää

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Viritä verkkosi

Viritä verkkosi

Uudet verkkolaitteet vaativat langattomalta verkolta yhä enemmän toimiakseen sujuvasti.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Bittejä pistorasiassa

VIPVIPBittejä pistorasiassa

Lähiverkon pystyttäminen datasähkösovittimien avulla on helppoa. Testasimme uuden sukupolven sovittimia, jotka ovat entistä nopeampia. Vertailimme kuutta sovitinsettiä, joilla voi luoda bittiverkon sähköjohtoihin.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Hallitse kotiverkkoasi

VIPVIPHallitse kotiverkkoasi

Tutustu lähiverkon ominaisuuksiin ja selvitä, mikä uusi laite tai päivitys tehostaisi oman kotiverkkosi käyttöä.

Lue lisää

Nyeste

5g tuo vauhtia verkkoon

Amerikkalaistutkijat kokeilevat tekniikkaa, jolla puhelimeesi siirtyy sekunnissa 10 gigabittiä dataa.

Lue lisää

Mittaa kaistasi kympissä

Helppo Windows 10 -sovellus mittaa nettiyhteytesi nopeuden.

Lue lisää

5G mullistaa mobiiliverkon

Huippunopean mobiilin 5g-verkon uskotaan olevan käytössä jo muutaman vuoden kuluttua.

Lue lisää