KOM_FI_170894-NR18_L_Perfekt-netvaerk_Web

Kotiverkko yhdistää

Kodin kiinteän nettiliittymän ytimenä on useimmilla käyttäjillä reititin. Sen avulla kaikki kodin tietokoneet ja muut verkkolaitteet voivat olla yhteydessä toisiinsa kotiverkossa.

maanantai 9. joulukuuta 2013

Joka kodista ei tietenkään löydy kaikkia mahdollisia verkkolaitteita, mutta nettiä käytetään silti yleisesti yhä useammilla laitteilla. Siksi on tärkeää, että kotiverkko ja kaikki siihen liitetyt laitteet toimivat mahdollisimman tehokkaasti ja luotettavasti.

Oheinen artikkeli auttaa ottamaan kaiken irti kotona jo olevasta lähiverkosta: opastamme uuden tietokoneen liittämisessä verkkoon, autamme välttämään yhteysongelmat ja käymme läpi ne kodin laitteet, jotka voi liittää omaan lähiverkkoon.

Artikkelissa käsitellään luonnollisesti myös langattoman verkon tietoturvaa. Langaton verkko on aina syytä suojata salasanalla. On myös hyvä varmistaa, että verkkolaitteiden laiteohjelmistot ovat ajan tasalla.

Langattoman verkon kantama voi joskus olla ongelma. Langattoman verkon halutaan ehkä yltävän pihalle tai piharakennukseen saakka. Kotiverkon kantaman laajentamiseen on onneksi tarjolla monia vaihtoehtoja.

Suoratoisto eli multimedian kuuntelu ja katselu verkon yli on yhä suositumpaa. Varsinkin videoiden suoratoisto vaatii laadukkaan verkkoyhteyden, jotta kuvavirta ei katkeilisi. Nettiyhteyden kaistanleveyden lisäksi tarvitaan tehoa myös kotiverkolta. Se on tärkeää varsinkin kodeissa, joissa joku kuuntelee musiikkia Spotifystä ja toinen katselee samalla elokuvia verkkolevyltä.

Lue oheisesta artikkelista, kuinka muun muassa liität kotiverkkoosi uusia laitteita ja saat verkon toimimaan mahdollisimman hyvin.

Ehkä sinua kiinnostaa...