Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Uudistunut WOT paljastaa verkkopalvelun maineeseen vaikuttavat syyt

Verkkosivujen maineen luokittelupalvelun Web of Trustin (WOT) uusi versio auttaa käyttäjiä aiempaa helpommin tarkistamaan muiden käyttäjien kokemukset verkkosivustoista. Näkyvillä oleva tieto antaa myös entistä paremmat mahdollisuudet arvioida verkkopalveluiden luotettavuutta.

Uudistuneessa WOT-palvelussa käyttäjiä pyydetään aiempaa tarkemmin perustelemaan kantansa antamalleen arviolle. Arvioinnin ja kommenttien antamisesta on tehty myös yksinkertaisempaa, kun verkkosivua arvioiva voi antaa luokittelun lisäksi kommenttinsa suoraan sivustolle aukeavan ikkunan kautta. Käyttäjien valitsemat perustelut näytetään verkkosivun mainetiedon vieressä, jolloin muut käyttäjät näkevät aiempaa helpommin syyt, joihin verkkosivun maine perustuu. Tiedon läpinäkyvyys auttaa käyttäjää tekemään nopeasti päätöksen siitä, voiko sivustoon luottaa vai ei.

WOT-palvelussa on myös yksinkertaistettu verkkosivujen maineen luokittelukriteereitä, joten arviointi on aiempaa nopeampaa. Luokittelukriteereitä on vähennetty neljästä kahteen, ja nyt verkkosivuja arvioidaan luotettavuuden ja lapsiturvallisuuden perusteella.

WOT nopeuttaa verkkokäyttäjien ostopäätöstä

Suurin osa suomalaisista verkko-ostajista lukee muiden ostajien antamia arvioita ennen ostopäätöksen tekoa. Uudistetussa WOT-palvelussa verkko-ostaja voi nyt kätevästi tarkistaa, pitävätkö esimerkiksi ulkomaisten verkkokauppojen lupaukset ja toimiiko asiakaspalvelu.

Jokaista verkkosivun arvioijaa kannustetaan valitsemaan vähintään yksi peruste eli ns. kategoria oman arviointinsa tueksi, ja arvioijien valitsemat perusteet näytetään muille käyttäjille. Käyttäjät voivat esimerkiksi varoittaa toisiaan huonosta asiakaspalvelusta, harhaanjohtavasta markkinoinnista tai huijausyrityksistä.

”Uuden Kategoriat-toiminnon pääasiallinen tarkoitus on antaa käyttäjille lisää tietoa oman päätöksenteon tueksi helposti ja nopeasti. Uusi toiminto on merkittävässä roolissa, ja se näkyy aina mainetiedon vieressä, oli kyse sitten luokitteluikkunasta, WOT-tuloskortista tai varoitusviestistä”, kertoo WOT-palvelun toimitusjohtaja Markus Suomi.

Uusi versio on ladattavissa Firefox- ja Opera Next -selaimille ilmaiseksi WOT-sivustolta.Chrome-versio julkaistaan lähipäivinä. WOT-lisäosa päivittyy asteittain kaikille palvelun käyttäjille, joilla on joko Chromium-pohjainen, Firefox- tai Chrome-verkkoselain. Uudistunut WOT on pian ladattavissa myös suosittujen selainten lisäosakokoelmista.

Ilmaisella palvelulla on yli 90 miljoonaa latausta ympäri maailman, ja sen ovat ottaneet käyttöönsä maailman johtavat internet-yritykset, kuten Facebook, Opera ja Mail.ru.VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
4016 Lego-palikkaa 5 minuutissa

4016 Lego-palikkaa 5 minuutissa

Katso ja ihastu, kun jättimäinen palikkaprojekti valmistuu.

Lue lisää

10 pikanäppäintä selaimelle

10 pikanäppäintä selaimelle

Sujuvoita surffausta näppäinkomennoilla.

Lue lisää

Viritä verkkosi

Viritä verkkosi

Uudet verkkolaitteet vaativat langattomalta verkolta yhä enemmän toimiakseen sujuvasti.

Lue lisää

Nyeste

Ilmainen netti kaikille

Kaikille on tulevaisuudessa tarjolla ilmainen ja nopea netti, jos EU-hanke etenee.

Lue lisää

WWW 25 vee

Netin ensimmäinen sivusto täytti neljännesvuosisadan ja on edelleen verkossa!

Lue lisää

Löydä Googlella

3 pikavinkkiä Google-hakuun.

Lue lisää