Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Verkottuminen on keskeinen edellytys sekä sähköistetylle että automatisoidulle ajamiselle

Asioiden internetin mahdollisuuksien hyödyntämiseen panostava Bosch uskoo, että sekä sähköautojen että automatisoidun ajon yleistyminen ovat erittäin riippuvaisia verkottumiseen liittyvistä ratkaisuista.

Bosch uskoo, että vuoteen 2025 mennessä jopa 15 prosenttia uusista ajoneuvoista on hybrideitä, eli niissä on sähkömoottori polttomoottorin rinnalla. Yhtiö ennustaa myös, että jo pian vuoden 2020 jälkeen moottoriteillä nähdään pitkälti automatisoitua ajoa. Molemmat skenaariot ovat erittäin riippuvaisia verkottumiseen liittyvistä ratkaisuista.

Bosch on kehittänyt esimerkiksi sovelluksen, joka helpottaa huomattavasti latauspaikkojen löytämistä ja maksamista. Tähän saakka kuljettaja on tarvinnut kunkin palveluntarjoajan asiakaskortin maksamista varten. Nyt hän tarvitsee ainoastaan älypuhelimen, siihen ladatun sovelluksen sekä PayPal-tilin.

Boschilla on kaksi lähestymistapaa auton liittämiseksi internetiin. Ensimmäinen vaihtoehto on kuljettajan älypuhelin. MySPIN on integroitu ratkaisu, joka yhdistää Android- ja iOS-laitteet auton infotainment-järjestelmään. Tämän jälkeen lukuisia sovelluksia voidaan käyttää kätevästi auton keskusnäyttöä hyödyntäen.

Toisena vaihtoehtona Bosch tarjoaa ohjausyksikköä (connectivity control unit, CCU) ajoneuvon ”komentokeskukseksi”. CCU vastaanottaa ja lähettää tietoja langattoman yhteyden kautta sim-kortin välityksellä. Se voi myös määrittää ajoneuvon sijainnin gps:n avulla näin haluttaessa.

Yksikön voi asentaa joko ensi- tai jälkiasennuksena. CCU lähettää ajoneuvon käyttötiedot pilvipalvelimelle, mikä mahdollistaa monenlaisten palveluiden tarjoamisen.


Automatisoitua ajamista on testattu yleisillä teillä vuodesta 2013 alkaen. Aluksi testiautona olivat BMW 3-sarjan Touringit ja vuoden 2015 puolivälistä Teslan Model S:t.

"Insinöörimme ovat nyt testanneet autoja yli 10 000 kilometrin verran ilman hankaluuksia”, Boschin johtokunnan jäsen Dirk Hoheisel kertoo.

VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
4016 Lego-palikkaa 5 minuutissa

4016 Lego-palikkaa 5 minuutissa

Katso ja ihastu, kun jättimäinen palikkaprojekti valmistuu.

Lue lisää

10 pikanäppäintä selaimelle

10 pikanäppäintä selaimelle

Sujuvoita surffausta näppäinkomennoilla.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tilaa uutisia

VIPVIPTilaa uutisia

Feedly esittelee joka minuutti uusia uutisia aihepiireistä, jotka voi valikoida itse.

Lue lisää

Nyeste

Ilmainen netti kaikille

Kaikille on tulevaisuudessa tarjolla ilmainen ja nopea netti, jos EU-hanke etenee.

Lue lisää

WWW 25 vee

Netin ensimmäinen sivusto täytti neljännesvuosisadan ja on edelleen verkossa!

Lue lisää

Löydä Googlella

3 pikavinkkiä Google-hakuun.

Lue lisää